Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Toon alle blogs & vlogs

Bloggen

Leo Daanen, STORK | dinsdag 14 maart 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1001x

Jullie waren vorig seizoen wel heel erg verwend bij de ooievaar, ten opzichte van andere vogels. Namelijk elke dag een geheel vers nieuw blog.

Om de dag

Omdat we het allemaal best wel druk hebben en ook onze privé dingetjes moeten doen, hebben we met z’n allen besloten om het dit jaar wat anders te doen.

We gaan om de dag een nieuw blog plaatsen, mits er rare dingen gebeuren en wij jullie bij moeten kletsen. Soms kan het ook zijn dat we een dag verspringen, maar dat zien jullie vanzelf wel. Zo even duidelijkheid over het bloggen dus.

Zwartveer

Toen nog niet bekend was of “onze” Pa er weer was, kreeg ik een berichtje van Kroeskarper. Leo het is onze Pa zegt hij, waarop ik antwoordde: ik heb zijn ring nog niet afgelezen, dus is het nog niet zeker hoor.

Nee dat hoeft ook niet zegt Kroeskarper want hij heeft de “zwarte veer” weer in zijn staart gestoken ;-)

Vaste kijkers van BdL weten wat we hiermee bedoelen, maar nieuwelingen dus niet. Pa van vorig jaar heeft in zijn staart bijna helemaal rechts één “zwarte veer”.

Nou kunnen natuurlijk meer ooievaars dit hebben, maar dat zou dan wel toevallig zijn, precies op dezelfde plek een zwarte veer.

Zie bijgevoegde video clip (vertraagde opname) en in mijn vorige blog zie je het enige echte kenmerk, het ringnummer van Pa.

 

Groetjes,  Leo

 

Leo, Clip Zwartveer Pa.


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs