naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Havik

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Groene specht

Uitgevlogen

Zwarte stern

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Kerkuil

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

IJsvogel

Geen broedsel

Zeearend

Werk mee aan Beleef de Lente 2019, word vrijwilliger   *   Live beelden staan uit, bekijk de videoclips en blogs!   *   Genoten van Beleef de Lente 2018? Sms BEDANKT naar 4333 en steun ons eenmalig met 3 euro   *   Seizoensfilmpje van de HAVIK staat online   *   Jonge STEENUIL gegrepen door bosuil?
Toon alle blogs & vlogs

Door Sienna Obdeijn
BDL vrijwilliger

Bijna uitgeteld

Sienna Obdeijn | dinsdag 1 mei 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 219x

Zet de beschuit met muisjes maar vast klaar, het zal namelijk niet lang meer duren voor het eerste kuiken uit het ei komt!
Mevrouw Kauw kijkt verbaasd naar haar eieren

Vol verwachting zitten wij te kijken

Zoals Pieter in zijn vorige blog al vertelde, is het eerste ei uitgerekend op 2 of 3 mei. Morgen of overmorgen dus. Afgelopen zondag leek het er al op dat mevrouw Kauw piepjes uit de eieren hoorde komen. Ze keek vol verbazing naar haar eieren en ging daarna weer snel op het nest zitten. 

Op het moment dat de kuikens het ei aanpikken, kan het nog een lange tijd duren voordat zij helemaal uit het ei komen. Uit een ei breken kost heel veel energie voor het kuiken, daarom moet hij veel rustpauzes nemen. Moeder helpt het kuiken niet om uit het ei te komen, dit zal het helemaal zelf moeten doen. 

Laatste moment van rust

Momenteel zit mevrouw Kauw nog rustig op het nest, maar daar zal wel verandering in gaan komen zodra de eerste eieren uitkomen. Wanneer de eieren uitgekomen zijn, krijgen beide ouders het druk om de bedelende bekjes te voeden. 

Zou ze nu nog genieten van de rust, de laatste momenten voordat haar bedelende kroost haar rust zal verstoren? Wij kijken vol verwachting, hopend op een glimp van het eerste kuiken. Kijkt u mee?


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kauw Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht