Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Bewijsmateriaal

Leo Daanen, STORK | dinsdag 24 maart 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 753x

In mijn vorige blog heb ik beloofd om erop terug te komen als ik de ring van Pa afgelezen had. Ik heb hem zelf niet afgelezen, maar wel bewijsmateriaal gekregen.

Digitaal

Er zijn onder de vaste clubhuisbezoekers ook enkele plaatselijke mensen. Mensen die dus dichtbij wonen en vaak ook ter plaatse (kunnen) zijn. Van die Sherlock Holmes-figuren zeg maar, die ter plekke met een vergrootglas rondlopen. Nou eigenlijk met een modern digitaal vergrootglas, juist ja een foto camera dus. Van deze personen, waar ik ook digitaal contact mee heb (ja digitaal hé, je moet tegenwoordig opletten wat je zegt haha) sturen mij wel eens foto’s van vogels en zo ook van onze ooitjes. En dat digitaal is zeker in deze Corona tijd verrekte handig soms, want je kan alles op afstand doen haha. Rutte zei hou zeker 1,5 meter afstand, nou wij komen niet eens buiten de deur en doen het digitaal meneer de President ;-)  Digitaal communiceren, digitaal foto’s versturen, digitaal op BdL dit blog plaatsen, digitaal foto’s toevoegen en alles weer digitaal live bekijken en lezen bij de blogs en ook de digitale filmpjes van Jan-Willem terug kijken. Jeuuhhh wat een uitvinding hé en wat zijn wij goed bezig of niet meneer Rutte ;-)

Sherlock Holmes  6 stuks, euh 7 incl. mijzelf !

Even terug naar de Holmes figuren, er zijn er een stuk of 6 van in Gennep en omgeving. Sommige hebben wel een vergrootglas van tegenwoordige tijd en sommige nog met zo’n steeltje eraan. We hebben Mihari Holmes(met digitaal vergrootglas),  Nantlle Holmes+ Ega (met digitaal vergrootglas),  Joba Holmes(analoog vergrootglas),  Kur Holmes (vergrootglas met steeltje ;-) en Kroeskarper Holmes (met digitaal vergrootglas). De laatste Sherlock Holmes, stuurde mij een digitale foto van de ring van “Onze Pa” Eindelijk we zijn eruit, het is “Onze ouwe trouwe Pa” van Gennep.

Case Closed

Nou is het digitale vergrootglas van Kroeskarper Holmes wel een prima modern ding, maar dan moet ook de hoofdrolspeler wel meewerken. Hij zit een beetje dwars, ja niet de hoofdrolspeler, Pa ooievaar, maar de ring. Kroeskarper Holmes heeft alleen de drie eindcijfers 539 vast kunnen leggen. Ik zelf behoor ook tot de Holmes familie, Leo Holmes en heb met mijn digitale vergrootglas vorig jaar Onze Pa ook al digitaal vastgelegd. Als we dan alle bewijsstukken achter elkaar zetten, Lipring van 2019 en 2020 en zwarte staartveer, dan kan het niet anders dan dat dit “Onze Pa” 7539 weer is. In de vaktermen van tegenwoordig zegt men dan Case Closed.

 

Dan nog even dit nu we het toch over Corona hadden: 

houdt voldoende afstand en rekening met elkaar, help waar nodig op gepaste wijze, wees vooral lief voor elkaar en denk aan je medemens, doe veelal digitaal zoals wij hier ;-) beeldbellen is een mooi digitaal voorbeeld, luister vooral naar de autoriteiten.

Veel (digitaal) kijkplezier nog en blijf vooral gezond !!

 

Groetjes,  Leo.

Foto Kroeskarper Holmes: Foto van Ring gemaakt met digitaal vergrootglas van

STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs