Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Best spannend

Anjo Schouten | zaterdag 3 juni 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 173x

Terwijl u dit leest heb ik waarschijnlijk net de slaap uit de ogen gewreven. Vanmiddag een meet en greet met ons illustere kwartet. Natuurlijk dienen zij dan in de nacht geen snode plannen te hebben bedacht. Ik vertrouw ze niet helemaal, op hun mooie gele oogjes.

De conditie

We zijn natuurlijk erg nieuwsgierig naar het gewicht. De grootste lijkt een zwaargewicht, maar misschien heeft ie gewoon lichte botten? Oh, wacht, dat hebben alle vogels. Wel zo praktisch als je moet vliegen. Het zal heus niet lang meer duren voor deze boefjes over de tak hollen, eerst voorzichtige stapjes, dan wat sprongetjes met vleugelgeklapper. Als ze zich aan dat script houden, kostelijke beelden. Maar u weet het, garantie tot aan de deur.

De zijtakken

Een veel besproken onderwerp. Ze moeten ze afknippen. Nou, moeten? Het is een storend beeld, maar de hoofdschuldige is jan de wind. Het zou fijn zijn als ze even in het loopje kunnen snoeien, maar ik vermoed dat die takken net buiten bereik hangen. Dat is dan pech, hebben we te leren leven met die takkenzooi. Het is beter ons te verheugen op takkelingen.

Ja,best spannend

Spannend voor de kijkers, maar nog spannender voor de uiltjes. Gelukkig zijn die in goede handen, en het duurt maar even. Voorgaande keren dat ik het mocht aanschouwen leken de kuikens echt een blik te hebben van "Wat maak je me nou? En tjee, wat zijn dat voor rare wezens?" U gaat het vast allemaal in geuren en kleuren lezen. Wat de geur betreft, wees maar blij dat het bij lezen blijft.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs