Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Beschuit met..

Anke Dijkhuis | zaterdag 25 juni 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 296x

Muisjes? Wormen? Besjes of toch salamanders? We hebben iets te vieren en het zal iedereen plezieren. De eierschalen zijn gebroken, oftewel, er zijn drie merel kuikens geboren!

Hier zien we de eerste minuten van kuiken 1. Rond 01:18 begint vrouw merel de eierschaal op te eten van het pasgeboren kuikentje. Bij het leggen van de eieren is ze behoorlijk wat kalk verloren. Op deze manier vult ze haar tekort weer aan.

Niet de hele schaal eet ze op, het grootste gedeelte wordt weggebracht op grootte afstand van het nest. Dit doet ze om te voorkomen dat rovers het nest vinden.

Kuiken nummer 2 komt een dag later ter wereld. Man merel komt zijn eerst geborene bekijken en ook vrouw merel komt er later bij. En samen kijken ze naar het roze vogeltje. Rond 01:26 zien we vrouw merel uit het nest huppen, nummer twee is daar.

Het laatste kuiken, nummer 3 is vanmorgen uit zijn ei gekropen. Wat een blij nieuws, alle drie de eieren zijn uitgekomen. Gelukkig zijn er geen eieren ten prooi gevallen.

Eigenlijk zegt dit filmpje genoeg, en hoeft er helemaal niet veel over geschreven te worden. Dik 3 minuten genieten van een prachtig filmpje met de geboorte van het laatste kuiken.

Genieten, met de hoofdletter G deze webcam op het merel nest. Hopen dat deze drieling groot en sterk gaat worden.

Weet wel wat ik deze zondag de hele dag ga doen, beschuit met muisjes eten en naar de merelwebcam kijken.

 

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Merel Alle Beleef de Lente blogs