naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Lepelaar

Live

Slechtvalk

Live

Kerkuil

Live

Steenuil

Live

Kauw

Live

Ooievaar

Live

Huiszwaluw

Live

Voedertafel

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Havik

Brunch bij de slechtvalkmeiden   *   Elke dag een eitje   *   Muizenkennis   *   Tweede ei bij de huiszwaluwen   *   Jongste lepelaartje valt uit het nest
Toon alle blogs & vlogs

Door Leo Daanen
Stork

Beleef de Zomer!

Leo Daanen, STORK | woensdag 19 juli 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 678x

Na de Beleef de Lente, ga je gewoon de zomer beleven.
Foto collage Leo.

Tja, aan alles komt een einde zegt men wel eens.

De Lente is inmiddels voorbij, dus zo ook Beleef de Lente helaas. Want wat is die Lente toch een mooie tijd. Zeker als vogelaar, want wat kom je zo niet allemaal tegen als je op pad bent tijdens de Lente.

Eekhoorn/Velduil

Zo troffen we een keer een heel raar nest aan bij de controle van steenuilkasten. Het bleek het nest van een eekhoorn met, ik meen 5 jongen, prachtig om te zien. Maar ook een, in vlasdraad verstrikt geraakte, velduil hebben we bevrijd geringd en vrijgelaten. Super mooie vogel zeg.

Honing

Een andere steenuilkast zat helemaal vol met bijenraten. Erg jammer want de bijen hebben de winter niet overleefd en lagen alle dood onderin de nestkast. Het heeft de kast overigens goed gedaan, want deze was doordrenkt met honing en zal de eerste jaren niet wegrotten lijkt mij.

Ooievaars

Op het nest bij ons in Beugen hebben we ook de jonge ooievaars geringd. Van iedereen kregen we te horen dat ze er telkens twee op het nest zagen. Ook wij hebben het nest regelmatig in de gaten gehouden en zagen ook telkens twee jongen. Echter toen ik met ringen op de ladder met mijn koppie boven het nest uitkwam, zag ik drie andere koppie’s haha. Een jong, wat een beetje achter was in de groei, bleef gewoon telkens plat liggen dus zagen wij die nooit. Een complete verrassing voor alle aanwezigen daar. "Hé 3 jongen!", was de reactie bij iedereen.

Gennep en BdL

De Gennepse jongen vliegen al volop rond zoals je rechtsonder op de collage ziet. 

En dan is het einde van BdL 2017 weer een feit, helaas. Dit is dan ook het allerlaatste blog van dit bewogen, maar toch prachtige jaar. Aan mij weer de eer om BdL 2017 ooievaars af te sluiten en ik wil dan ook mede namens mijn Stork-collega’s een aantal mensen bedanken.

Vogelbescherming Nederland

Allereerst willen wij Vogelbescherming Nederland bedanken voor de mooie beelden en alle tijd, energie en geld dat ze hierin gestoken hebben. Ook een bedankje aan Mariska en Louis en de moderators, die ons altijd met raad en daad hebben bijgestaan tijdens deze BdL 2017. Zo ook de technische mensen die zorgden voor het doorzetten van de beelden en het oplossen van problemen.

Gemeente Gennep

Een bedankje aan de Gemeente Gennep, die met de nieuwe webcam ook voor de mooie beelden heeft gezorgd. Maar ook de medewerkers Liesbeth, Annie en Barbara waarmee ik tijdens BdL 2017 met plezier heb mogen samenwerken. En niet te vergeten de gastvrijheid van de Gemeente Gennep t.o.v. de ooievaars. Want ja, ooievaars laten ook wel eens wat achter en dat moet opgeruimd worden. Dus bij deze ook een dikke pluim voor die medewerkers.

Kijkers/Chatters

Een blijk van waardering aan alle kijkers, die er ook voor zorgen dat iets wat wij niet zien, wij later toch te zien, of te horen kregen. Een voorbeeld van twee mensen die hier vernoemd dienen te worden, zijn Nella, die voor alle clips heeft gezorgd, zodat wij allen niets hoefden te missen. Maar ook Mathilde, die in haar eentje zo goed als 1400 waarnemingen in OZ (OnderZoek) heeft geplaatst, wat een schat aan informatie geeft. Twee grote toppers vind ik , dus ook een dikke pluim voor beiden.

Maar ook de plaatselijke mensen Mihari, Joba, Kroeskarper, Nantlle en Kur, die snel ter plekke konden gaan kijken als er wat mis was. En daarna in de chat even een update konden geven wat er aan de hand was, of was geweest. Toppie hoor.

Stork

Dan rest nog mijn eigen lieve en aardige Stork-collega’s, die er allen veel tijd in gestoken hebben om alle blogs in beeld te brengen. Ik weet uit ervaring dat daar de nodige tijd in gaat zitten. Bijbehorende foto’s zoeken, of een collage of grafiek maken voor het blog, Stork-mensen bedankt weer voor de fijne, maar vooral prettige samenwerking, chapeau!!

Iedereen

Dus eigenlijk komt het erop neer: IEDEREEN Hartelijk dank voor deze BdL 2017. Voor wie nog met vakantie gaat, geniet er maar lekker van en ik zou zeggen BdZ, oftewel “Beleef de Zomer”

Hopelijk tot volgend jaar, dan weer bij BdL.

De ooievaars zijn straks na sluiting van BdL nog te volgen via de website van de gemeente Gennep.

Groetjes, Leo

 

Ook zo genoten van Beleef de Lente?

Sms BEDANKT naar 4333 en steun Vogelbescherming eenmalig met 3 euro.


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht