Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs
Foto Leo: Heerlijk, Helder, Poeltje

Door Leo Daanen
Stork

Beleef de Lente, of zomer ?

Leo Daanen, STORK | donderdag 16 juli 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 757x

We zijn nog bezig met Beleef de Lente, maar helaas niet lang meer. En dat kan ook helemaal niet, want 20 juni is de zomer al begonnen haha.
Foto Leo: Ouder ooievaar heerlijk voldaan van het avond zonnetje genieten.

Zomervakantie

Ja beste Beleef de Lente-kijkers, chatters, medewerkers enz. het zit er weer op. En wat ik hierboven al zei, het is zelfs al zomer. Dus ook hoog tijd om er een punt achter te zetten, dan kunnen wij ook allemaal van de zomer gaan genieten.

Toch wel een apart jaar zeker vanwege de corona. Iedereen die hier van dichtbij mee te maken heeft had heel veel sterkte. En op vakantie gaan zit er voor een aantal mensen ook niet in, maar toch wil ik iedereen een hele fijne zomervakantie wensen. Beleef de zomer ;-)  

Hoofdrolspelers

Ik wil ondanks dat dit altijd gevaarlijk is, omdat je zomaar iemand kan vergeten, weer een aantal mensen bedanken. Allereerst onze hoofdrolspelers Pa en Ma ooievaar, want laten we eerlijk zijn: als die niet naar Gennep waren gekomen, hadden we Beleef het nest gehad. Want dan hadden we de gehele dag tegen een leeg nest aan moeten kijken.

Dan de gemeente Gennep, die het prachtige, meer dan 400 jaar Oude Stadhuis ter beschikking stelt. Maar ook alle takken en witte kalk op moet ruimen. Alle medewerkers: hartelijk dank daarvoor. Speciaal een woord van dank aan Annie, met wie ik alle webcaminstellingen regel en Christine, die hierin ook haar ondersteuning biedt.

Dan Vogelbescherming Nederland die dit alles opgezet heeft en moet financieren; knap hoor en dank allemaal. Een speciaal dankwoord aan Louis van VBN die altijd “24/7” bereikbaar is voor info, ondersteuning, problemen enz. Thanks Kèl (dat zeggen wij altijd onderling).

Maar ook alle vrijwilligers, die weken, nee maanden aan een stuk hiermee bezig zijn, zoals ik zelf haha. Maar ook onze moderator 33 die tussendoor vragen beantwoordde en online chatters te woord stond en de site in de gaten hield. En last but not least, wat moeten we zonder onze Jan-Willem? Als we weer eens wat gemist hadden, even Jan-Willem tippen en een clipje stond binnen no time online. Dus zonder Jan-Willem hadden heel veel kijkers, heel veel gemist haha. Dank, nee Hartelijk Dank allemaal. Ook de vaste kijkers/chatters uit omgeving Gennep, die ook altijd klaar staan als er iets is en ook mij wat foto’s aanleveren: Hartelijk dank.  

Storkjes

En dan mijn lieve collega’s van Stork, Arda, Annemieke, Wim en Caroline. Het liep weer als een geoliede machine, de blogs met nieuwtjes, wetenswaardigheden, interessante info en mooie foto’s vlogen over de toonbank. Met deze blog erbij staan er maar liefst weer 60 blogs online in deze editie van BdL bij de ooievaar. Dat hebben we weer knap gedaan Storkjes, al zeg ik het zelf. Dus ook jullie: Hartelijk dank weer voor de heerlijke (geoliede) samenwerking ;-)

Over Stork gesproken, nu de camera’s toch sluiten, kijk eens bij Stork op de site, daar is van alles te vinden www.ooievaars.eu

Vroeger deden we tikkertje, maar je kan ook nu nog een Tikkertje doen. Via Tikkie doe je mee, alvast dank mede namens VBN.

Rest mij iedereen te bedanken, ook degenen die ik vergeten ben. Ik wens u allen een hele fijne zomer en voor degene die nog op vakantie gaan: geniet ervan. Vergeet niet beneden het toetje (filmpje) te bekijken, veel plezier.

De ooievaars in Gennep kun je na BdL ook blijven volgen via Gennep. Ga hiervoor naar www.gennep.nl/ooievaar en daar komt binnenkort de juiste link te staan. Nu staat daar nog de link van Beleef de Lente. 

Groetjes, Leo.


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs