Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Beleef de eh.. winter?

Claudia Leenders | vrijdag 1 april 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 284x

Tijd voor beschuit met muisjes bij familie Torenvalk! Het leek even een goede 1 aprilgrap te zijn van Milanoo, maar het gebeurde toch echt om 15:25:59 uur precies. V werd ineens onrustig, en nog geen kwartier later lag daar het eerste ei van 2022. Hoe beleefden we die spannende winterse minuten?

Geschrokken eitje

Op 1 april kan je eigenlijk niets serieus nemen. Dat geldt voor zowel de winterse weersvoorspellingen als de melding van ei nummer 1 bij de torenvalken. Precies 55 minuten vóór het moment suprème werd er in de chatbox gegrapt dat er een ei was. Het bleek, net als het weerbericht, een goede voorspelling te zijn geweest. Om 15:12 u zien we een onrustige V, ze graaft nog even een nestkuiltje. Om 15:16 u kijkt ze naar de camera en checkt of we wel allemaal aan ons scherm gekluisterd zitten. Stel je voor dat we het missen! Rond 15:19 u roept ze nog wat naar M die langsvliegt. En om 15:25:59 u ligt daar het eerste ei! Die heeft ze goed laten schrikken in de kou. Het leek allemaal erg vlot te gaan en V werd gelukkig al snel beloond door M met een lekker maaltje.

Goede timing

Torenvalken leggen rond de 4 tot 6 eieren. Tussen ieder ei zit ongeveer 48 uur. We mogen de komende dagen dus nog genieten van een paar extra eieren! Het broeden begint pas echt bij het laatste of voorlaatste ei. Dit doen torenvalken zodat alle eieren op ongeveer hetzelfde moment uitkomen. De eerste eieren worden wel regelmatig warmgehouden maar er wordt nog niet actief gebroed.

En nu?

Zoals we gewend zijn van V slaapt ze ook deze nacht weer in haar hoekje bij de camera. Een geluk voor ons want nu zien we het eitje mooi liggen! De komende dagen gaan we genieten van nog meer eieren en geluksmomentjes met de kersverse ouders. Ook is het tijd voor de volgende poll. Hoeveel eieren komen er dit jaar bij familie Torenvalk? Roep een aantal en win eeuwige BDL-roem!

Eerst zien dan geloven

Lezen over het eerste ei is natuurlijk erg leuk. Maar eerst zien, dan geloven. Kijk dus zeker het clipje van Marijcke en geniet van de lentekriebels!

Eerste nacht met ei

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Torenvalk Alle Beleef de Lente blogs