Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Toon alle blogs & vlogs
Het is lekker zitten hier bij; Beleef de Lente

Door Christ Grootzwagers
Natuurvereniging Ken en Geniet

Behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst

Christ Grootzwagers | woensdag 31 mei 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1044x

In het verleden heb ik geschreven over het zwarte ei, nu is dit bewaarheid. Hoe gaat het nu verder? Waar is man? Hoeveel houden we er over?

Wat brengt ons de toekomst?

Helaas is er weer een slachtoffer gevallen in ons mooie nest, nadat K6 en K7 al eerder waren gestorven, was het nu de beurt aan  K5, ukkie.

We hadden nog goede hoop 2 dagen geleden, maar soms kan het erg snel gaan. De oudste jongen staan immers te dringen op de voorste plaats en dan valt het voor zo'n klein kuiken niet mee voedsel te bemachtigen.

En als dan ook nog de aanvoer enigszins stagneert, is het lot bezegeld, we hebben meegeleefd met K5, welke vocht voor zijn leven, soms dacht je hij/zij redt het wel, maar in ons achterhoofd wisten de trouwe kijkers wel beter.

Dat is mooi

Mooi vind ik het dan, dat in de chat de mensen elkaar steunen, sommigen trekken zich tijdelijk terug, anderen volgen het op de voet. Maar men heeft de kennis van hetgeen er stond te gebeuren al gedeeld, men was voorbereid.

Het is de natuur

De sterksten zullen overleven en zich kunnen voortplanten. K1, K2, K3 maar ook K4 hebben goede kans op uitvliegen. K4 krijgt nu de rol van het zielige achterblijvertje, K4 is nu de kleinste, de zieligste, K4 krijgt als laatste een muis. Juist nu is de aanvoer van prooien van groot belang. Hopelijk redt K4 het, aan vrouw kerkuil zal het niet liggen.

Vrouw heeft ons wel een dag vol zenuwen bezorgd, waar was ze nou heel de dag, we weten het niet. Waarschijnlijk heeft ze elders zitten rusten, misschien zelfs we bij manlief.

Man waar ben je nou?

Ook dit is voor ons een vraagteken, er wordt taal nog teken van hem vernomen, is hij vertrokken naar een ander vrouwtje? Zit hij elders in de tuin? Is er iets verschrikkelijks met hem gebeurt? We hebben het helaas nog niet kunnen achterhalen. Gelukkig is er nog geen melding geweest van een verkeersslachtoffer, zijn er geen veren aangetroffen, achtergebleven na een gevecht. Tja en dan kun je alleen maar hopen, dat hij vandaag of morgen opduikt uit het niets.

Hoe nu verder?

Simpel gezegd, we moeten het allemaal afwachten, de nacht van 30/31 mei was de aanvoer bijzonder goed van vrouw. Hopelijk zal dat de komende nachten ook zo gaan en kan K4 zijn graantje meepikken. We gaan met ons neus tegen het beeldscherm zitten en gaan het beleven, meer kunnen we niet doen en zullen we ook niet doen. We laten de natuur op zijn beloop en krijgen mee wat er bij onze bijzondere kerkuil gebeurt, we leren, genieten en soms pinken we een traantje weg.

 Een terugblik naar 2015

Toen werd er geringd, nu wordt daarvan afgezien; filmpje ringen


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs