naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Bosuil

Live

Havik

Live

Ooievaar

Live

Slechtvalk

Live

Koolmees

Live

Steenuil

Live

Kerkuil

Live

Kauw

Live

Lepelaar

Live

Voedertafel

Binnenkort

Huiszwaluw

Derde ei bij de ooievaars?   *   Kleine bosuil zet z'n eerste stapjes   *   Tweede ei bij de ooievaars!   *   De kauwen zijn begonnen met het bouwen van hun nest   *   Eerste ei bij de ooievaars!
Toon alle blogs & vlogs

Door Engbert BDL
Bosuil

Beelden niet geschikt voor muizenliefhebbers...

Engbert BDL | zaterdag 28 april 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 357x

Muizen zijn nu eenmaal het hoofdvoedsel van de Bosuil. Naast muizen komen vast nog wel andere prooien naar binnen om verorberd te worden. Zoals we al eerder gezien hebben, zijn dat onder : kikkers, vogels hagedissen en in een kast van mijzelf vond ik eens de restanten van een half opgegeten eekhoorn
half opgegeten eekhoorn

De beelden laten zien dat er op dit moment waarschijnlijk voldoende (vr)eten aanwezig is voor de hongerige jonge bosuiltjes. Vorige nacht heeft Pa er maar liefst vijf muizen naar binnen gewerkt, enige volgens de overdrachtsmethode en enkele gewoon via het vlieggat naar binnen gegooid.

Ook deze avond/nacht zijn er alweer drie afgeleverd, twee via de voordeur en Ma heeft er buiten één opgehaald. Of deze door Pa is aangeleverd, weten we niet zeker, maar ze was na een bezoek bij de buren weer thuisgekomen en verliet alweer razendsnel het huis om een muisje op te halen.

Verbazing

Met verbazing zit ik dan ook te kijken dat kuukeen al in staat is om op de tiende dag van zijn bestaan (zijn ogen nog half gesloten) al een hele muis naar binnen zit te werken, biskuuk moet nog even geholpen worden door zijn moeder, maar ik ben er van overtuigd dat het niet lang meer zal duren of hij/zij kan ook al een hele muis doorslikken.

 

Engbert


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht