Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Altijd dezelfde, nooit hetzelfde

Roos Tol | zondag 25 februari 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 99x

Grote droogte, zware hoosbuien, ijzel en sneeuw, Hagel. Strenge vorst en tropische hitte. Storm Babet, Ciarán, Henk, Poly en last but not least storm Louis. Dit alles heeft de vijver, samen met haar bezoekers en bewoners, glansrijk doorstaan sinds we afscheid namen aan het eind van seizoen 2023.

 

Onkundig van het woeden der gehele wereld, vreedzaam de seizoenen volgend is er altijd de Vijver, met haar prachtig bemoste stronken, staande en liggende. Met de rododendron en de varen en met de belofte van grappige sprieten – heermoes – in het water.

Het wordt weer spannend!

We mogen weer oude en hopelijk nieuwe bekenden begroeten. Te beginnen met de vogels. Badderend, drinkend of fouragerend aan de rand van de vijver. De één komt graag alleen, de ander in groepjes. Elke dag of eens een keertje. Er is hofmakerij in deze “hofvijver”, er wordt geruziet en altijd is er wel een hapje en een drankje.

We doen het samen

Laten we ook de amfibieën niet vergeten. Of die verrassende andere soorten dieren die óók graag eens in beeld willen komen.

Dat alles gaan we weer samen beleven bij de vijvercam. Met uw hulp in de chat door het benoemen van de kleine bruine vogeltjes, de exacte kikker of muis, de zeldzame nachtelijke bezoeker.
Aarzel niet om vragen te stellen; team Vijver helpt u graag.

We gaan er met ons allen weer een mooi seizoen Beleef de Lente van maken.
Het 18e seizoen al!

Dus welkom oude en nieuwe gasten en geniet van deze vredige plek waar zelfs het gewone ongewoon is. De vijver is altijd dezelfde. Maar nooit hetzelfde.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Vijver Alle Beleef de Lente blogs