Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Als vader keft

Anjo Schouten | woensdag 10 juli 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 62x

Heel soms duiken de kuikens de kast in bij een bepaald roepje. Steenuilentaal is helaas onverstaanbaar voor ons mensen. Voor ons klinkt een soort "eerste maandag van de maand" alarm veel dreigender dan een kefje.

Ze kunnen zo rap zijn

Dat was goed te zien in het clipje Man zet acties in gang. De ene na de andere uil dook de kast in. Zelfs vrouw. Wat zo serieus eng kan zijn, blijft voor ons een raadsel. Maar bij een groot alarm, waarom gaan vrouw en Bos dan snel naar buiten? Als een stelletje ramptoeristjes? Wie het weet mag het zeggen. Zoef, naar binnen

Elegant

Veel vogels staan bekend om hun elegantie. De kraanvogel, de zwaan, als is daar de elegantie wel weg als ze aan land komen. Een steenuil zal ik nooit betrappen op elegantie. Ik dacht eerst nog, dat rare naar binnen gaan, dat is vast nog wennen. Maar die grote lummel van een Bos kan de plank ook misslaan. Het doet gelukkig geen zeer, tenzij uilen een ego hebben... Er zijn tegenwoordig enorm veel onderzoeken naar diergedrag. Of misschien is het eigenlijk mensgedrag, de mens wil weten wat dieren met ons gemeen hebben. Een dier met kleine hersentjes kan niet intelligent zijn. Mensen zijn intelligent! Jammer dat veel van hen het zelf niet weten.
Oepsie
 

Vrouw had even rust

Het leek bijna of ze er wat verloren bijzat, helemaal alleen, geen schaduw als RP zeurend om eten. Misschien zijn de kuikens met man op pad, leren om een woeste jager te worden? Dat zal echt niet meer heel lang duren. Dan kan iedereen gerust op vakantie, nou iedereen? Behalve die uilenmensen die nog na controle moeten doen. Het leven van uilenwerkgroepers gaat ook niet over rozen.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs