Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

Als je ook even weg bent

Anjo Schouten | woensdag 5 juli 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 139x

Gisterenavond was ze er weer, vrouw in de kast. En ze keek rond als een moeder die haar kinders vertrouwde er geen puinhoop van te maken. Maar een dag te vroeg terugkwam? Dat ziet mijn mensen oog. Het kuiken dat in de kast was drukte zijn/haar snor en zat later in de sluis, heel onopvallend.

Tja, waar is nummer 4?

Het leven van jonge uiltjes is vol gevaren. Maar dat is het geval voor elk jong dier in het wild. Misschien zit nr 4 wel aan de rand van het territorium een beetje de bink uit te hangen? Als het een knul is... En ja, die ringstaking, dat werkt niet echt mee aan de kennis. Nu is kennis tegenwoordig wel een dierending, of eigenlijk een mensending over dieren. We willen ze begrijpen. Maar dan begrijp ik niet het nut van de hartslag van de Orinoco-dolfijn.

Vrouw in de kast

Ze heeft er best lang gezeten, ze werd dol van de kriebelbeestjes, vertrok na ongeveer anderhalf uur weer en het kuiken in de sluis blij! Kon ie weer in zijn "studentenkamer". Had ie maar geweten dat moeder onverwachts langs zou komen. Nu ziet de kast eruit als een studentenkamer van het ergste soort. Ah mooi, mams weg, ik kan weer tussen de pizzadozen en de bierblikjes zitten. Dat tevreden bekkkie had ie wel. Maar nu vrouw zolang in de kast zit gaan bij mij de alarmbelletjes af. Is ze het gemoeder nu beu? Gaat ze straks de kuikens van de tak afvegen? Dat ziet er niet altijd vriendelijk uit. Hoe kan ze nu? Ze was een goed moedertje! Klopt, maar een keer moeten ze op eigen pootjes staan. Dat valt heus niet mee. Veel jonge uiltjes overleven de herfst niet. Ons kwartet is begonnen met genoeg voer, dat is al een mooie start. Ik hoop ook nooit meer de kreet kuchkuuk te horen, dat was een nare benaming en de kleine is er mooi uitgekomen. Op wilskracht en erg goede zorg van de ouders. Wat hebben we genoten van die 4 ondeugden, die oh zo deugen. Eens kijken wat we nog van hen gaan zien. Ze blijven leuk, maar 2 in de kast is rustiger.
Gedoe

Foto: Fons Brekelmans


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs