Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Alle zeven torenvalkjes uit het ei!

Claudia Leenders | woensdag 8 mei 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 58x

WAT?! Zien we het goed? Vanmorgen tussen 5:00 en 5:30 uur kroop het zevende en laatste kuukje uit het ei! We hoopten er stiekem al op, maar het bleef onzeker tot vandaag. Gefeliciteerd aan de ouders en succes met de muizenaanvoer de komende tijd, dat wordt nog een hele klus.
Het hele gezin in de kast

We maakten ons een beetje zorgen of dat 1e ei wel uit zou komen. Er zaten toch zeven dagen tussen het leggen van ei 1 en ei 2. Nou, daar trok kuukje 1 zich niets van aan. Met het uitkomen van het laatste ei weten we dat het eerste ei waarschijnlijk al op 5 of 6 mei is uitgekomen. Zo zien we maar weer dat de natuur doet wat 'ie wil en wij als toeschouwers enkel kunnen speculeren.

Maar wat een feest is het nu in de kast! Zeven broertjes en zusjes dicht tegen elkaar aan, warm en veilig onder mama's verenpak. De stilte in de kast is voorbij en nu begint het harde werk voor de kersverse ouders pas echt. 

Muizenhapjes

Nu de kuukjes nog zo klein zijn hebben ze ook maar een heel klein snaveltje. Daar past nog niet zo veel muis tegelijk in. Het is aan de ouders om de maaltijden in behapbare muizenhapjes te scheuren zodat het hap slik weg naar binnen kan. Dat gaat niet altijd meteen goed. Op het filmpje van clipmaker Iris Aan taaafel! zie je mooi hoe er gevoerd wordt. Eerst worden er best grote stukken aangeleverd maar V heeft al snel door dat het kleiner moet.

Maar Pa moet echt nog veel leren. Dinsdagmiddag bevond hij zich twee minuten alleen in de kast mét verse muis en zeven opengesperde bekjes. Wat nu? Normaal is Ma er om de maaltijd de bereiden... 'Zo moeilijk kan het vast niet zijn', moest hij gedacht hebben. Maar hoe vaak hij de muis ook voor de kuikens op de grond legde, ze namen er geen hapje van. Toch een handje helpen dan maar? 'Wat nou', dacht M, 'als ik gewoon de héle muis in zo'n bekje stop?' ... Nee, dat gaat echt niet passen. (zie foto onderaan dit blog) Al snel kwam V weer terug en kon de maaltijd echt beginnen.

Kuikenpoll

Nu alle kuikens uit het ei zijn is het tijd voor de kuikenpoll! Bedankt Milanoo voor het opzetten van de poll. Met de komst van K1 op 5 mei rond 5 uur 's ochtends is Eloy met zijn gok van 4:15 uur de winnaar. Gefeliciteerd! 

Hele muis in één keer voeren

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Torenvalk Alle Beleef de Lente blogs