naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Voedertafel

Live

Kerkuil

Live

Steenuil

Live

Huiszwaluw

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Havik

Zevende ei bij de kerkuilen   *   Tweede jong tweede legsel huiszwaluw uit het ei!   *   Derde ei bij de huiszwaluw!   *   Bekijk de seizoenssamenvatting van de slechtvalken in beeld en woord!   *   M en V kerkuilen hebben de kast weer voor zichzelf!
Toon alle blogs & vlogs

Door Ronald van Harxen
Voorzitter werkgroep STONE

Afscheid (voorlopig)

Ronald van Harxen, STONE | dinsdag 31 juli 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 301x

Nog een paar uur en dat zit het erop, Beleef de Lente 2018. Het zal even wennen zijn. Na de mooie bespiegelingen van Anjo zaterdag en de terugblik op zondag, resten vandaag het afscheid én het dankjewel. Genieten konden we alleen dankzij de inzet van velen, voor en achter de schermen.

Clipmaker Geert

Zonder ook maar iemand te kort willen doen, willen we als eerste clipmaker Geert bedanken. Wat een ongelooflijke drive moet je hebben om bijna 500 - ja, u leest het goed 5 - 0 - 0 ! - clipjes te maken. In de 166 dagen die er sinds 15 februari verstreken zijn dat er dus meer dan 3 per dag gemiddeld. En of dat nog niet genoeg was, telde hij ook zo'n beetje alles wat er te tellen viel, daarbij geholpen door de telploeg en een grote schare trouwe kijkers. Van rupsen en meikevers tot alle keren dat V Winterswijkswijk of W Dongen de kast uitging en weer terugkwam. Het valt niet te becijferen hoeveel uren daar bij elkaar in zijn gaan zitten. En wat een informatie heeft dat opgeleverd. Een diepe buiging, meneer Geert!

Moderatie

Het werk van een moderator speelt zich uit de aard van de werkzaamheden altijd achter de schermen af, maar is op een site als deze niet weg te denken. Dat de sfeer op de chat nagenoeg al die maanden positief is gebleven, is mede een verdienste van hun alerte reacties. Voor ons als bloggers was het bovendien erg prettig dat veel vragen van kijkers rechtstreeks door hen beantwoord werden. Dat scheelde ons veel werk. Tikfautjes in de blogs werden scherp gezien en direct geappt. Heel veel dank daarvoor!

Telploeg

De telploeg is al eens eerder in het zonnetje gezet, maar verdient opnieuw alle lof. Onverdroten zijn ze immers doorgegaan met tellen. In hun kielzog ook de kijkers die aanvullende waarnemingen in 'onderzoek' geplaatst hebben. Het is deze noeste arbeid die er elke keer weer voor zorgt dat we steeds meer te weten komen over de ecologie van de steenuil. Super!

Erfbewoners

Uiteraard een dankjewel voor erfbewoners Benno en Lieneke die nu al voor de vierde achtereenvolgende keer belangenloos hun erf, internetverbinding en koffiezetapparaat ter beschikking stelden. Een geweldig voorbeeld van de spreekwoordelijke Achterhoekse gastvrijheid! Hetzelfde geldt uiteraard voor Peter en zijn vrouw in het Brabantse Dongen. Een vrouw steenuil die het zelfs voor de tweede keer probeert, moet wel zich wel op handen gedragen weten.

Perenboom

In één adem moeten we de oude perenboom noemen. Het zal je als honderdjarige maar gebeuren maar dat je een nestkast in je kruin getimmerd krijgt, moet gedogen dat er met enige regelmaat een ladder tegen een van je takken gezet wordt waar vervolgens enkele ongewassen types tegen op kruipen en ook nog eens bij wijze van stank voor dank bij tijd en wijle ondergescheten wordt. Het kan niet anders of met de ouderdom is ook een soort lankmoedige wijsheid over hem gekomen. Houd stand!

Kijkers

U als kijker danken we voor de geweldige sfeer in de chat, de vele leuke reacties op de blogs, de tientallen vragen, de ontelbare likes en gewoon het gezellige geklets over van alles en nog wat, maar toch vooral over de hoofdrolspelers. Want dat is wat u deelt met ons: de liefde voor deze toch wel heel bijzondere vogel. 

Tot volgend jaar!

Anjo, Pascal en Ronald

 

Update laatste Mohikanen: ze hebben alle 3 het gebouw verlaten.

 

Ook zo genoten van Beleef de Lente?
Sms BEDANKT naar 4333 en steun Vogelbescherming eenmalig met 3 euro.

 

 


STONE

Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek coördineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht