Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Afscheid…..

Engbert BDL | zondag 16 april 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 255x

Afscheid nemen valt altijd zwaar, vooral als je er vanuit kan gaan dat het wel eens definitief kan zijn. Mogelijk dat het jong van dit jaar een vrouwtje is, dan kan het zijn dat deze ergens in de komende jaren in een andere nestkast kan worden teruggezien.

Weerzien

Van de mannelijke exemplaren krijgen we veelal alleen terugmeldingen als ze dood zijn (helaas). Echter bij de voorjaarscontrole (half februari) kom ik gelukkig ook nog wel eens mannen tegen. Maar laten we het positief afsluiten, we gunnen deze nieuwe bosbewoner een zeer uitdagende en voorspoedige toekomst met in de komende jaren de zorg van hopelijk zijn of haar kroost. Dat kan volgend jaar al zijn, want uilen zijn immers in hun tweede levensjaar al geslachtsrijp. Maar of ze dan al ervaren zijn moeten we maar afwachten. Zolang er met de beide ouders niets bijzonders gebeurd, zullen we het jong zeker niet in deze kast terugzien, maar je weet het nooit.

Onderzoek

Naast het bekijken van de beelden is er ook veel geschreven over hetgeen men zag en hoorde. Dit gebeurde dan veelal in de chat maar gelukkig ook in spreadsheets die daarvoor waren opengesteld. Via deze gegevens krijgen we steeds meer inzicht in het reilen en zeilen van de Bosuil. Ook de ringgegevens zijn daarbij een welkome aanvulling.

Sluiting

De webcam blijft nog even open om de mogelijke de foto’s die Jan nog van Kuuk kan maken hier te plaatsen en dan zal Bart er wel met een mooie afsluiter komen.

Met vogelgroet Engbert

Gelukkig hebben we de foto's nog.........

Foto Jan

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs