Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Afscheid…..

Engbert BDL | zondag 18 april 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 578x

Afscheid nemen valt altijd zwaar, vooral als je er vanuit kan gaan dat het wel eens definitief kan zijn. Mogelijk dat één van de jongen dit jaar een vrouwtje is, dan kan het zijn dat deze ergens in de komende jaren in een andere nestkast kan worden teruggezien.

Man of vrouw

Van de mannelijke exemplaren krijgen we veelal alleen terugmeldingen als ze dood zijn (helaas). Maar laten we het positief afsluiten, we gunnen deze twee nieuwe bosbewoners een zeer uitdagende en voorspoedige toekomst met in de komende jaren de zorg van hopelijk hun jonge kroost. Zolang er met de beide ouders niets bijzonders gebeurd, zullen we de jongen zeker niet in deze kast terugzien, maar je weet het nooit.

 

Onderzoek

Naast het bekijken van de beelden is er ook veel geschreven over hetgeen men zag en hoorde. Dit gebeurde dan vanuit het (vertrouwde) OZ-hokje (trouwens het hokje is door de vaste bewoners wederom weer geheel schoon opgeleverd, de edelweiss en frisse, geurige narcissen staan weer op het tafeltje, de bekleding van de ontspanningsstoel is met een sopje gereinigd en het tafeltje is met VBN-polish opnieuw behandeld. Het gordijntje is uitgewassen en opnieuw opgehangen evenals het handgeknoopte vloerkleedje). Alles is weer geurig en kleurig voor het komende jaar.

 

Dank

Speciale dank gaat uit naar Emil voor de mooie clipjes, de moderatoren die samen de boel een beetje in de gaten hielden, de onvolprezen “nachtwaakster” Birdie52 die in haar eentje vele nachten heeft doorgebracht in het OZ-hokje zonder alle Uileretto te hebben opgedronken. Teckeltje willen we bedanken voor het zeer adequaat opstellen van een Exel-bestand voor het doen van onderzoek en het opzetten van de beide Polls. Tevens willen we VBN bedanken voor het beschikbaar stellen van de beelden, and last but not least Jan en Thea voor de gastvrijheid om in hun mooie kast te mogen kijken. En U als kijker die onmiskenbaar met veel genoegen naar de beelden heeft gekeken, op sommige momenten letterlijk met duizenden tegelijk.

 

Met nog een laatste foto van Massie (Biskuuk) zeggen we dank aan allen die dit seizoen zich hebben ingespannen om tot een zo’n mooi eindresultaat te zijn gekomen.

 

Bart, Renée en Engbert


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs