Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs
NTR SchoolTV/De Buitendienst

Door Caroline Walta
STORK en Haagse Vogelbescherming

Achter de schermen van RTL Boulevard

Caroline Walta, STORK | zondag 7 april 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1103x

Vers van de pers: we hebben meegewerkt aan een programma voor SchoolTV. De uitzending gaat over dieren op wildcamera's. Zo is er een ooievaarscam (die kennen we goed ;-)), een martercam en een kadavercam.

SchoolTV maakt voor de jeugd allerlei leerzame programma's die zijn verdeeld per leeftijdscategorie. Voor jongeren van 9 tot 12 jaar is er "De Buitendienst". De onderwerpen worden duidelijk uitgelegd, maar niet kinderachtig.

Humor

Serieuze komen zaken aan de orde, maar ook is er ruimte voor humor. Zo is de editie over dieren op wildcamera's gegoten in het format van RTL Boulevard.

Meestal zit je aan de andere kant van het scherm, als kijker. Nu kregen we een kijkje achter de schermen bij het maken van zo'n tv-programma. En wat komt daar een boel bij... kijken: regie, productie, geluid, camera, locatie, presentatoren.

Plastic ooievaar

Er wordt uit allerlei hoeken gefilmd, waardoor je 3 tot 4x precies hetzelfde moet zeggen en doen. Soms moet er iets over, omdat er een vliegtuig overkomt of auto langsrijdt. Of als de cameraman struikelt over een plastic ooievaar.

Vooraf is er ook veel regelwerk, zoals het maken van een script dat last-minute aangepast moest worden aan de actualiteit en onvoorziene omstandigheden. Maar, het is allemaal goed gekomen.
"It's a wrap", zeggen ze dan in filmland.

Onze Gennepse ooievaar is het eerste onderwerp in "De Buitendienst", maar het is een aanrader om ook te kijken naar het item over de boommarter en kadavereters.

https://schooltv.nl/video/de-buitendienst-buitendienst-boulevard/

Met dank aan NTR SchoolTV/De Buitendienst!

STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs