naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Huiszwaluw

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Voedertafel

Geen broedsel

Havik

Alle Beleef de Lente camera's gaan op 29 september definitief uit.   *   Helaas heeft nog een jong kerkuiltje het niet gered   *   Onraad bij de kerkuil   *   Schoon en fris   *   Drukte op de tak
Toon alle blogs & vlogs

Door Caroline Walta
STORK en Haagse Vogelbescherming

Achter de schermen van RTL Boulevard

Caroline Walta, STORK | zondag 7 april 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 276x

Vers van de pers: we hebben meegewerkt aan een programma voor SchoolTV. De uitzending gaat over dieren op wildcamera's. Zo is er een ooievaarscam (die kennen we goed ;-)), een martercam en een kadavercam.

SchoolTV maakt voor de jeugd allerlei leerzame programma's die zijn verdeeld per leeftijdscategorie. Voor jongeren van 9 tot 12 jaar is er "De Buitendienst". De onderwerpen worden duidelijk uitgelegd, maar niet kinderachtig.

Humor

Serieuze komen zaken aan de orde, maar ook is er ruimte voor humor. Zo is de editie over dieren op wildcamera's gegoten in het format van RTL Boulevard.

Meestal zit je aan de andere kant van het scherm, als kijker. Nu kregen we een kijkje achter de schermen bij het maken van zo'n tv-programma. En wat komt daar een boel bij... kijken: regie, productie, geluid, camera, locatie, presentatoren.

Plastic ooievaar

Er wordt uit allerlei hoeken gefilmd, waardoor je 3 tot 4x precies hetzelfde moet zeggen en doen. Soms moet er iets over, omdat er een vliegtuig overkomt of auto langsrijdt. Of als de cameraman struikelt over een plastic ooievaar.

Vooraf is er ook veel regelwerk, zoals het maken van een script dat last-minute aangepast moest worden aan de actualiteit en onvoorziene omstandigheden. Maar, het is allemaal goed gekomen.
"It's a wrap", zeggen ze dan in filmland.

Onze Gennepse ooievaar is het eerste onderwerp in "De Buitendienst", maar het is een aanrader om ook te kijken naar het item over de boommarter en kadavereters.

https://schooltv.nl/video/de-buitendienst-buitendienst-boulevard/

Met dank aan NTR SchoolTV/De Buitendienst!

STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht