Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

Door Christ Grootzwagers
Natuurvereniging Ken en Geniet

Aan een zijden draadje

Christ Grootzwagers | maandag 6 juli 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 776x

Wij als kijkers weten het al lang, vrouw moet op zoek naar regenwormen. Toch zien we die betrekkelijk weinig langs komen. Ligt het aan de omgeving van de tuin? Is het er mogelijk te droog voor regenwormen? Of heeft vrouw genoeg ander voedsel voor handen? Zij geeft instinctmatig het goede voer.

Wij weten het beter

Als je zo de chat leest, dan gaat het heen en weer. Het ene moment staan we er positief in, het andere moment is het kommer en kwel. De mods moeten zo af en toe ingrijpen, de emoties gaan soms een hoofdrol spelen. Sommigen verlaten in alle droefheid de chat, als vrouw het even lijkt te verzaken. Toch staat vrouw haar mannetje, in haar eentje weet ze net voldoende aan te voeren.

Klein tegen groot

Het wordt steeds duidelijker, er is een achterblijvertje. Het jongste kuiken, althans dat denken we, is een stuk kleiner van stuk. Toch steekt hij telkens zijn nekje fier omhoog en houdt zijn snavel wijd gesperd. Maar dat doet de oudste en grootste ook en dan delf je het onderspit. Het blijft aandoenlijk, hoe de kleinste moet strijden voor zijn maaltje.

Populair

Natuurlijk is de kleinste het populairst, logisch, met zijn allen hebben we toch medelijden met hem/haar. Zo gaat dat nu eenmaal in ons hoofd, zo zijn onze hersens geprogrammeerd. Is dat bij vrouw merel ook het geval? We kunnen niet in haar koppie kijken, maar ga er maar van uit, dat ook zij het beste voor heeft met haar kuikens. Maaaar, als het echt op kiezen voor klein of groot aan gaat komen, dan kiest zij automatisch voor de sterkste. Degene die dan de meeste kans maakt, maar zover is het nog niet.

Vliegdingen

Ze kwamen nogal een keer voorbij, vliegdingen. Over het algemeen waren het motten, mogelijk dat er ergens in een rommelig hoekje veel van dat vliegspul te vinden is. Motten zijn een geliefd voedsel bij diverse vogels. Zwaluwen zijn er dol op en als je in de avond door de straat loopt, dan zie je nog een liefhebber. Vleermuizen, ook die zijn gek op motten, zo gauw de motten uit hun pop komen, zijn de vleermuizen er als de kippen bij. Daarom worden op veel plaatsen ook vleermuiskasten opgehangen, om de processierupsvlinder in te dammen.

Haalt de kleine het einde?

Daarvoor zullen we moeten blijven kijken, ook wij weten het niet. De natuur blijft ons verwonderen, soms lijkt de kleine achteruit te gaan. Dan krijgt hij/zij toch weer voer en lijkt springlevend. Als natuur-liefhebbers zitten ook wij te duimen, voor een goede afloop. Ook wij kunnen alleen maar hopen, op een klein wondertje. Donderdag of vrijdag zullen we meer weten, dat het spannend wordt dat is zeker. Heel het team merel en u als kijkers hebben één doel voor ogen. Samen uitvliegen die twee. Blijf vooral kijken, in goede , maar ook in slechte tijden, zodat we samen een traantje weg kunnen pinken van vreugde, maar mogelijk ook van verdriet. Echter aan vrouw zal het niet liggen, zij doet haar uiterste best.

Draadje gebroken

Het kan verkeren, zo zet je de blog online en zo is dit achterhaald. Bijzonder droevig, dat ons kleintje de eindstreep niet gehaald heeft. Helaas heeft de zorg van vrouw niet mogen baten. Het kuiken is stil heengegaan. Allen heel veel sterkte gewenst.

Beloon Beleef de Lente met een Tikkie.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Merel Alle Beleef de Lente blogs