Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Aan de vloerbedekking zal het niet liggen

Linda Persoon | dinsdag 16 april 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 882x

Helaas, een van de eieren in het nest in Dongen is gesneuveld. Hoe dit precies heeft kunnen gebeuren is niet helemaal duidelijk. Bij het terugkijken van de camerabeelden is te zien dat vrouw kauw mogelijk het ei per ongeluk aanpikt bij het herschikken van het nest.
Vrouw kauw ruimt de eischaal op (foto VBN)

Het kan echter ook zo zijn dat het ei eerder al beschadigd is geraakt of vanaf het moment van leggen al niet puntgaaf is geweest. Wat er precies is gebeurd zullen we nooit zeker weten.

Benno's wollen onderbroek?

Aan de vloerbedekking kan het in ieder geval niet hebben gelegen, heeft u die al eens goed bekeken? Ik heb zo het idee dat de schapen dit jaar niet geschoren hoeven te worden! Verder ligt er in het nest haar (hond of paard misschien?), hooi, papier en misschien een stukje van Benno's wollen onderbroek. Het ziet er al met al een stuk comfortabeler uit dan in de kast in Winterswijk (hoewel we natuurlijk niet zeker weten wat voor lekker bedje daar achter de muur van takken ligt).

Schoon en hygiënisch

Feit is dat het ei verloren is gegaan en om het nest schoon en hygiënisch te houden daarom door de ouders werd verwijderd. Mogelijk heeft vrouw kauw eerst een deel van het ei opgegeten. Dat is erg slim, want hierdoor gaan waardevolle voedingsstoffen niet verloren. Eieren leggen vraagt een hoop energie!

Een eitje in de ochtend?

Het wachten is nu op een eventueel volgend ei. Zou het er wel komen? Tijdens het schrijven van dit blog bevat het nest in Dongen 1 ei en heeft vrouw kauw zich niet aan haar ‘legfrequentie’ van een-eitje-in-de-ochtend gehouden. De komende dagen zullen we zien wat er gebeurt; volgen er nog meer eitjes of houdt dit ei het nest voor zichzelf?


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kauw Alle Beleef de Lente blogs