Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs
Foto Leo: Oehoe op nest gezien ?

Door Leo Daanen
Stork

1 April !!!

Leo Daanen, STORK | maandag 1 april 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1013x

Elk jaar is er weer die 1 april haha, zo ook dit jaar weer en dit was wel effe heel ander nieuws op 1 april. Dus mijn blog (normaal) op dinsdag wijt ik nu aan het super nieuws van Jan Willem over de Oehoe op 1 april.

Oehoe

Zoals je in de header foto kan zien, is dit wel heel mooi en natuurlijk geweldig nieuws.

De Oehoe komt hier in Limburg al langer voor, sterker nog, ik heb een screenshot van een poosje geleden. Dit was ook in de schemer (zie straatverlichting) en ik schrok mij een hoedje, want er zat in een keer een Oehoe op het nest.

Trucage

Nou je kunt het geloven of niet, maar natuurlijk is 1 april een uitgesproken tijd om zoiets in het nieuws te brengen. De clip van Jan-Willem, die hij super mooi gemonteerd en veel tijd aan besteed heeft en zo ook mijn header foto is natuurlijk een trucage, speciaal voor 1 april. Alhoewel de Oehoe wel in Limburg broedt hoor, dus dat is het enige wat er klopt en waar is aan dit verhaal. De uitspraak luidt dan ook:  1 april, kikker in je bil . . . . . .

Fake News

President Trump heeft ook een mooie uitspraak gedaan wat dit betreft, hij zei:  “It’s all Fake News”

Maar zou onderstaande foto ook Fake News zijn, of is dit wel echt. Het zou in die nestkuif van Trump zomaar kunnen hoor een nest met boerenzwaluwen. En het zouden ook zomaar zijn jongen kunnen zijn. Want zoals je ziet hebben ze ook net zo’n grote mond als Trump.

Helaas alles is dus Fake News ;-)

Groetjes, Leo

Houdoe.

 

Foto Leo: Trump met nest boerenzwaluwen in zijn kuif en zijn uitspraak Fake News ;-)

STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs