Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

🐣 Waar ben ik nou terechtgekomen ?

Mark Hessels | maandag 23 mei 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 318x

Ergens tussen zondag en maandagavond wordt het eerste kuiken (K1) verwacht. Dat kan natuurlijk nog anders lopen, maar grote kans dat morgenvroeg K1 al uit het ei is of druk daarmee bezig. Wat zouden zijn/haar eerste indrukken zijn ? We kijken en luisteren eens even mee….
Eerder die avond, niets aan de hand.... moet ik voor jou straks nog wat meenemen ?

πŸ₯š “Zo dat was hard werken zeg. Ik ben uren bezig geweest voordat ik de uitgang uit dat benauwde kalkbolletje had gevonden. Super sterk ding (note van de redactie: voor details zie dit blog), maar op een gegeven moment ontdekte ik dat ik met het knobbeltje op mijn snavel toch langzaam een randje kon openbreken en daarna was het gewoon een kwestie van stug doorwerken. Hè, hè, maar ik ben er uit, maar waar ben ik in godsnaam terecht gekomen ?”

 

πŸ¦‰ “Oh help, er zit een heel groot, gevaarlijk beest me aan te staren. Allemachtig wat een klauwen heeft die, volgens mij heeft mijn laatste uur al geslagen voordat ik er goed en wel aan begonnen was. Oooh, daar komt die grote snavel aan, hellup, HELLUP,….hoort iemand mij….? Huh, wat ?, poetsen en zachte geluidjes maken, oh, dat valt eigenlijk nog wel mee. Deze moet ik maar eens even te vriend houden, altijd handig zo iemand in de buurt….”

 

πŸ” “Ik ben benieuwd of er hier ook iets te eten valt; geen idee of daar iets voor geregeld is. Voor de zekerheid heb ik op het allerlaatste moment het laatste beetje eigeel dat nog over was naar binnen gewerkt, dan heb ik in ieder geval iets voor de eerste dag, maar dan moet ik daarna wel iets anders gevonden hebben.” (note van de redactie: dat werkt echt zo)

 

🎡 “Hé, er liggen nog 4 van die witte bolletjes. Wat zou dat zijn ? Die grote griezel zit er een beetje tegenaan te praten en uit eentje komt ook een heel zacht geluidje terug. Geen idee wat de lol daarvan is, maar misschien ga ik daar de komende dagen nog wel achter komen….”

 

🐭  “Godsamme, ik schrik me de blubber. Denk je dat je alles hebt gezien, komt er opeens zo’n tweede griezel met een hoop kabaal naar binnen stormen, gooit een of ander groot harig ding naar binnen en verdwijnt weer met een oorverdovende schreeuw zoals ik nog nooit gehoord heb. Ik begin een beetje te twijfelen of ik het hier wel echt leuk ga vinden…..”

 

πŸ‘€  “En wat betekent ‘543 mensen kijken nu’ eigenlijk ? En waarom zit iedereen zich zo met mij te bemoeien… Oh, kijk wat lief, oh hij is niet helemaal goed, oh als hij maar helemaal gezond is, oh V gaat bovenop hem zitten, oh hij heeft het misschien koud, oh hij groeit niet hard genoeg, oh….. Tjongejonge, waar bemoeit iedereen zich eigenlijk mee; ik ken die mensen niet eens !”

 

😱 “Ik heb wel genoeg gezien hier. Ik kruip weer lekker terug in dat kalkbolletje, maar ho eens, waar is die gebleven eigenlijk… dat moet niet gekker worden, ze jatten hier je spullen gewoon onder je vleugels vandaan, maar dan kan ik niet meer terug… en dan zit ik dus vast hier….arrgh…”

 

Note van de redactie: Tja het is wel veel zo op zo’n eerste dag. We laten hem (of haar?) maar even met rust nu. Hopelijk heeft ie er morgen al wat meer vertrouwen in.

Eerste bewijs; 22:14 V met eierdop.

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs