Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Huismus

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

♫♫ Onder moeders paraplu ♫♫

Engbert BDL | maandag 1 april 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 99x

Ikzelf ben nooit een goede zanger geweest maar dit liedje kent waarschijnlijk iedereen, maar vanaf vandaag heet het ♫ Onder moeders vleugeltjes ♫

Voeren

Momenteel is het volop genieten zoals deze moeke haar kuikens zit te voeren. Omdat wij dit zo graag zien, gaat ze regelmatig met het kroost recht voor de camera zitten, soms ook niet, zodat wij er echt van kunnen genieten. Bij meerdere momenten zien we de drie kuikens onder haar verenpak piepen en kunnen dan goed zien hoe deze uilskuikens zich ontwikkelen. Moeders zit af en toe er zelfs naast om de kleine meer ruimte te geven om zich ook al te kunnen strekken. Dat dit alles zeer voorzichtig gebeurt zal u niet verbazen, maar kijk eens naar de klauwen van ma als ze een muis vastgrijpt (of door het vlieggat als ze in-of uitgaat) om te verscheuren in kleine stukjes voor de kuuks (zolang dat nog duurt) want inmiddels zijn halve en hele muizen geen probleem meer.

Pa(a)s taak

En dat pa weet dat er meer voedsel moet worden gebracht heeft ma waarschijnlijk op tijd doorgegeven, want vanaf dat er extra bekjes gevuld moesten worden heeft pa de leverantie ervan opgevoerd. Vannacht bracht hij  wel  4 muizen en twee vogeltjes (Koolmeesje?)  in de kast, dus voedsel genoeg voor ma en de kids.

Blijf genieten, Engbert

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs