Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

♫♫ Onder moeders paraplu ♫♫

Engbert BDL | dinsdag 16 maart 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 663x

Ikzelf ben nooit een goede zanger geweest maar dit liedje kent waarschijnlijk iedereen, maar vanaf vandaag heet het ♫ Onder moeders vleugeltjes ♫

Momenteel is het volop genieten zoals deze moeke haar kleine kuikentjes zit te voeren. Omdat wij dit zo graag zien, gaat ze regelmatig met het kroost recht voor de camera zitten zodat wij er echt van kunnen genieten. Bij meerdere momenten zien we de twee kuikens onder haar verenpak piepen en kunnen dan ook nog goed het eitandje nog zien dat ze gebruiken om het ei te breken voordat ze uit het ei komen. Dat dit alles zeer voorzichtig gebeurt zal u niet verbazen, maar kijk eens naar de klauwen van ma als ze een muis vastgrijpt (of door het vlieggat als ze in-of uitgaat) om te verscheuren in kleine stukjes voor de kuuks. 


En dat pa weet dat er meer voedsel moet worden gebracht heeft ma waarschijnlijk op tijd doorgegeven, want vanaf dat er extra bekjes gevuld moesten worden heeft pa de leverantie ervan opgevoerd. Vannacht bracht hij  wel  2 muizen en een vogeltje (Koolmeesje?)  in de kast, dus voedsel genoeg voor ma en de kids.


Engbert 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs