Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

♫♫ Onder moeders paraplu ♫♫

Engbert BDL | zondag 22 april 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 802x

Ikzelf ben nooit een goede zanger geweest maar dit liedje kent waarschijnlijk iedereen. Vanaf vandaag heet het echter ♫ Onder moeders vleugeltjes ♫

Momenteel is het volop genieten zoals deze moeke haar kleine kuikentjes zit te voeren. Omdat wij dit zo graag zien, gaat ze regelmatig met het kroost recht voor de camera zitten zodat wij er echt van kunnen genieten.

Eitandje

Bij meerdere momenten zien we de twee kuikens onder haar verenpak piepen en kunnen dan ook nog goed het eitandje nog zien dat ze gebruiken om het ei te breken voordat ze uit het ei komen. Dat dit alles zeer voorzichtig gebeurt, zal u niet verbazen, maar kijk eens naar de klauwen van ma als ze een muis vastgrijpt (of door het vlieggat als ze in-of uitgaat) om in kleine stukjes te verscheuren voor de kuuks.

Extra bekjes

En dat pa weet dat er meer voedsel moet worden gebracht heeft ma waarschijnlijk op tijd doorgegeven, want vanaf dat er extra bekjes gevuld moesten worden heeft pa de leverantie ervan opgevoerd. Vannacht bracht hij wel 3 muizen in de kast, dus voedsel genoeg voor ma en de kids.

 

Engbert


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs