naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Havik

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Groene specht

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Kerkuil

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

IJsvogel

Geen broedsel

Zeearend

Beleef de Lente 2019 start op 17 februari   *   Werk mee aan Beleef de Lente 2019, word vrijwilliger   *   Live beelden staan uit, bekijk de videoclips en blogs!   *   Genoten van Beleef de Lente 2018? Sms BEDANKT naar 4333 en steun ons eenmalig met 3 euro   *   Seizoensfilmpje van de HAVIK staat online
Toon alle blogs & vlogs

Door Engbert BDL
Bosuil

♫♫ Onder moeders paraplu ♫♫

Engbert BDL | zondag 22 april 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 307x

Ikzelf ben nooit een goede zanger geweest maar dit liedje kent waarschijnlijk iedereen. Vanaf vandaag heet het echter ♫ Onder moeders vleugeltjes ♫

Momenteel is het volop genieten zoals deze moeke haar kleine kuikentjes zit te voeren. Omdat wij dit zo graag zien, gaat ze regelmatig met het kroost recht voor de camera zitten zodat wij er echt van kunnen genieten.

Eitandje

Bij meerdere momenten zien we de twee kuikens onder haar verenpak piepen en kunnen dan ook nog goed het eitandje nog zien dat ze gebruiken om het ei te breken voordat ze uit het ei komen. Dat dit alles zeer voorzichtig gebeurt, zal u niet verbazen, maar kijk eens naar de klauwen van ma als ze een muis vastgrijpt (of door het vlieggat als ze in-of uitgaat) om in kleine stukjes te verscheuren voor de kuuks.

Extra bekjes

En dat pa weet dat er meer voedsel moet worden gebracht heeft ma waarschijnlijk op tijd doorgegeven, want vanaf dat er extra bekjes gevuld moesten worden heeft pa de leverantie ervan opgevoerd. Vannacht bracht hij wel 3 muizen in de kast, dus voedsel genoeg voor ma en de kids.

 

Engbert


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht