naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Bosuil

Live

Havik

Live

Ooievaar

Live

Slechtvalk

Live

Koolmees

Live

Steenuil

Live

Kerkuil

Live

Kauw

Live

Lepelaar

Live

Voedertafel

Binnenkort

Huiszwaluw

Binnenkort

Spreeuw

Koolmees: beelden uit tweede nestkast online!   *   Nestkast kerkuil gekraakt door kauwen   *   Tweede ei bij de slechtvalk   *   Nieuwe soort bij de webcams: de kauw!   *   Eerste ei bij de slechtvalk!
Toon alle blogs & vlogs

Door Engbert BDL
Bosuil

♫♫ Onder moeders paraplu ♫♫

Engbert BDL | zondag 22 april 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 351x

Ikzelf ben nooit een goede zanger geweest maar dit liedje kent waarschijnlijk iedereen. Vanaf vandaag heet het echter ♫ Onder moeders vleugeltjes ♫

Momenteel is het volop genieten zoals deze moeke haar kleine kuikentjes zit te voeren. Omdat wij dit zo graag zien, gaat ze regelmatig met het kroost recht voor de camera zitten zodat wij er echt van kunnen genieten.

Eitandje

Bij meerdere momenten zien we de twee kuikens onder haar verenpak piepen en kunnen dan ook nog goed het eitandje nog zien dat ze gebruiken om het ei te breken voordat ze uit het ei komen. Dat dit alles zeer voorzichtig gebeurt, zal u niet verbazen, maar kijk eens naar de klauwen van ma als ze een muis vastgrijpt (of door het vlieggat als ze in-of uitgaat) om in kleine stukjes te verscheuren voor de kuuks.

Extra bekjes

En dat pa weet dat er meer voedsel moet worden gebracht heeft ma waarschijnlijk op tijd doorgegeven, want vanaf dat er extra bekjes gevuld moesten worden heeft pa de leverantie ervan opgevoerd. Vannacht bracht hij wel 3 muizen in de kast, dus voedsel genoeg voor ma en de kids.

 

Engbert


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht