Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over een van de Beleef de Lente vogelsoorten, die hier niet
beantwoord wordt? Stel hem op de webpagina van die soort (naast het live beeld).

Steenuil

Nee, dat doet V. pas als ze zelf gaan jagen wordt ze geleerd hoe ze dat moeten doen. Hoort bij de opvoeding.
Vul je naam, datum, tijd en plaats in op de sheet. De prijs is weer de eeuwige roem. Sluitingsdatum 2 april 00:00 uur. Succes! Vul hier je gegevens in
Steenuilen genoemd naar Pallas Athene, godin van de wijsheid en beschermgodin van de Griekse hoofdstad. Het uiltje kreeg zijn naam omdat het dikwijls nestelt in rotsspleten, steenhopen en oude gebouwen. In ons land gaat zijn voorkeur uit naar knotwilgen, boerderijen, schuren en konijnenholen.
Bedankt voor je vraag. De ongeringde vrouwtjes uil is van het steenuilpaartje in Winterswijk.
De beelden werken met een Flash Player. Wellicht moet deze geupdated worden? Op diverse Iphones, Ipads en tablets werken nog niet alle cams. Dit jaar is er een ander bedrijf dat de beelden regelt, zij zijn hier mee bezig. Wellicht krijgen we binnenkort een oplossing hiervoor.
De steenuilencams in Winterswijk hebben in de winter ook aangestaan. We hebben toen gezien dat zij ook dan aanwezig blijven. Om de uilen zo min mogelijk te verstoren, wordt het nest niet schoongemaakt. Wellicht halen ze wat eruit als ze de jongen gaan wegen tegen die tijd. Bedankt voor je vraag!
Op de site is dit jaar geen apart plekje waar waarnemingen geplaatst kunnen worden. Bij verschillende soorten hebben kijkers die dat wel willen het initiatief genomen om hiervoor een spreadsheet te maken. We plaatsen natuurlijk graag hier de link!
Dit jaar zijn er geen fora waar alle waarnemingen (van prooien en gedragingen vogels in de nestkast) genoteerd worden. Hoewel de waarnemingen van kijkers zeer gewaardeerd werden en waardevol waren vorige seizoenen hebben we hiervoor gekozen vanwege tijd- en geldgebrek en omdat we eerst een goede manier om dit vorm te geven op de nieuwe website willen uitdenken.
De kast hangt in een oude perenboom op het erf van een boerderij (nu woonhuis), die deel uitmaakt van een klein boomgaardje, in de omgeving van Winterswijk. Op het erf scharrelen ook schapen, kippen en een haan. Rondom de boerderij ligt zowel weiland als bouwland.
In holtes in bomen (appel, noot, knotwilg) en in gebouwen (onder dak, in een nis, dat soort plekken).
Meikevers daar zijn ze gek op, maar ook regenwormen, kleine vogeltjes, muizen en woelratten. Kikkers en ook salamanders belanden een enkele keer in de kast.