naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Bosuil

Live

Havik

Live

Ooievaar

Live

Slechtvalk

Live

Koolmees

Live

Steenuil

Live

Kerkuil

Live

Lepelaar

Binnenkort

Huiszwaluw

Binnenkort

Groene specht

Binnenkort

IJsvogel

Binnenkort

Spreeuw

De ooievaars moeten het nest fel verdedigen   *   Eerste paring en prooioverdracht bij de slechtvalken al een feit   *   Beide ooievaars zijn weer aanwezig op het nest   *   Vrouw havik heeft het nest al bezocht!   *   NIEUW: Webcams bij lepelaarsnesten in bomen

Groene specht

Dit seizoen hebben we ook webcams bij en in een nestholte van een groen specht, waar we vorig seizoen alleen een buitencamera hadden. Bekijk de filmpjes en blogs van 2018.

Lees meer

Nog even geduld

Mariska van der Leij

14.02.19 U hoort hem vaker dan dat u hem ziet, behalve bij Beleef de Lente. Net als in 2018 volgen we de GROENE SPECHT van dichtbij; een prachtige, verrassend grote, kleurige specht.

Lees meer

Naar alle blogs & vlogs groene specht

Recente blogs

- Zodra het seizoen gaat starten
vindt u hier regelmatig nieuwe blogs -

Krijg (2-)wekelijks bijzondere, grappige, dramatische momenten per mail.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ik heb een vraag over het uitvliegen van de jongen: vliegen ze meteen de holte uit of lopen ze eerst langs de stam en moeten ze dan nog leren vliegen??

De jongen vliegen elk anders uit. Dit doen ze op basis van instinct/persoonlijkheid. De ene zal eerst wachten op de boom, misschien nog weer terugkeren naar het hol. De ander zal meteen er uit vliegen. We zullen het binnenkort gaan zien!

Veelgestelde vragen over de groene specht

Lachende vogel

Groene spechten zijn standvogels van bossen, boomgaarden en parken. Ze hebben een rode kruin. De lachende roep van de groene specht is een opvallend kenmerk.

Lees meer

Nestholte in boom

De groene specht broedt meestal op 4 tot 6 eieren in een zelfgehakt hol in een oude loofboom. Na zo'n 23 a 27 dagen verlaten de jongen de nestholte.

Lees meer

Miereneter

Zijn voedsel bestaat vooral uit grote mieren (vooral rode bosmieren) en wordt meestal op de grond verzameld.

Lees meer

Vogelparadijs van Peter

De Beleef de Lente webcam staat op het erf in Dongen, waar Peter samen met zijn vrouw Elly een 2,5 hectare grote erf heeft omgetoverd tot een waar vogelparadijs.

Lees meer

 

De meest bijzondere momenten (2-)wekelijks in uw mail

Meld u aan

Leer vogels kennen

In 10 online lessen leert u veel vogels en hun geluiden kennen, om zo nog meer van vogels te genieten. Met handige tips en filmpjes.

Ja, ik doe mee aan de gratis cursus

Schrik van de mieren

Groene spechten zitten vaak op de bodem of in het gras waar hij op zoek gaat naar mieren. Om mierennesten te bereiken graaft hij soms wel gaten van een halve meter diep. Of hij zet zijn geheime wapen in: een tong die wel tot tien centimeter kan worden uitgestoken.

Mijn tuin een vogelparadijs

Doe de gratis Postcode Vogelcheck en ontdek welke tuinvogels in de buurt leven. Ontvang dan makkelijke en praktische tuintips voor die vogels.

Doe de Postcode Vogelcheck