Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Storm Poly regeert

Romke Visser | Geplaatst op 5 juli 2023, 15:00 | Vind ik leuk | Bewaar dit filmpje | 94x

De ochtend begon nog relatief rustig als de Wulpen ontwaken en hun fourageergebieden weer opzoeken. De wind trekt wel langzaam wat aan op de nagenoeg lege plas.

Er zijn korte bezoekje van verschillende vogels. Familie eend passeert. En  een jonge kemphaan (?) zoekt nog wat eten. Inmiddels is de wind verder aangetrokken. De lucht wordt weer donkerder. En even later komt het water dan ook met bakken uit de lucht. Eenden en meeuwen passeren de lens.

Als even later twee wulpen neerstrijken is de wind toegenomen naar windkracht 6. Het waterpeil van de plasdras stijgt gestaag. Ook een kokmeeuw ondervindt de harde wind, de landing gaat prima maar om op de pootjes te blijven staan is wat anders. Ook de grutto houdt zijn kop laag. De steeds vollere plas is weer een uitstekende plek om, ondanks de storm, toch een bad te nemen door de wulpen.

Een polletje gras kan nog enigszins wat beschutting bieden voor een witgatje. Met de wind mee ben je zo weggelopen! Andermaal trotseert een kokmeeuw windkracht 7, zich zo klein mogelijk makend.

Vervolgens nog een kievit, wulpen en witgatjes en oeverlopers(?).

En dan is er nog iets. Is u/jij iets opgevallen? Nee? Bekijk het filmpje dan nog eens goed. Jouw antwoord mag je achterlaten in de chat!

Bekijk meer filmpjes over

Boerenlandvogels Voeden & Eten Bezoek Alle Beleef de Lente filmpjes