Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Storm Poly regeert

Romke Visser | Geplaatst op 5 juli 2023, 15:00 | Vind ik leuk | Bewaar dit filmpje | 119x

De ochtend begon nog relatief rustig als de Wulpen ontwaken en hun fourageergebieden weer opzoeken. De wind trekt wel langzaam wat aan op de nagenoeg lege plas.

Er zijn korte bezoekje van verschillende vogels. Familie eend passeert. En  een jonge kemphaan (?) zoekt nog wat eten. Inmiddels is de wind verder aangetrokken. De lucht wordt weer donkerder. En even later komt het water dan ook met bakken uit de lucht. Eenden en meeuwen passeren de lens.

Als even later twee wulpen neerstrijken is de wind toegenomen naar windkracht 6. Het waterpeil van de plasdras stijgt gestaag. Ook een kokmeeuw ondervindt de harde wind, de landing gaat prima maar om op de pootjes te blijven staan is wat anders. Ook de grutto houdt zijn kop laag. De steeds vollere plas is weer een uitstekende plek om, ondanks de storm, toch een bad te nemen door de wulpen.

Een polletje gras kan nog enigszins wat beschutting bieden voor een witgatje. Met de wind mee ben je zo weggelopen! Andermaal trotseert een kokmeeuw windkracht 7, zich zo klein mogelijk makend.

Vervolgens nog een kievit, wulpen en witgatjes en oeverlopers(?).

En dan is er nog iets. Is u/jij iets opgevallen? Nee? Bekijk het filmpje dan nog eens goed. Jouw antwoord mag je achterlaten in de chat!

Bekijk meer filmpjes over

Boerenlandvogels Voeden & Eten Bezoek Alle Beleef de Lente filmpjes