Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Is de kogel nu door de kerk ?

Leo Daanen, STORK | dinsdag 23 maart 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 747x

Pa Gennep is nu al een poosje samen met Ma Beugen (Ma B genaamd) Pa Beugen heeft ook een ander vrouwtje gevonden naar het nu lijkt. Zou de kogel nu door de kerk zijn !

Nog even voor alle duidelijkheid !

Zoals ik al eerder uitgelegd heb zijn er wat wisselingen geweest op de nesten hier in de omgeving van Gennep. Pa Gennep zit nu al een poosje met Ma Beugen op het nest en het lijkt best goed te gaan. Alhoewel de liefde er niet echt vanaf spat zeg maar. Wat sommige chatters ook al zeggen, daar ben ik het dus wel mee eens. Het is niet zo’n intense knuffel relatie als met de originele Ma. Ze staan nu soms gewoon ver uit elkaar, alleen als Pa weer eens wil paren, dan niet natuurlijk ;-) Met de originele Ma was dat wat anders vond ik en daar zijn meerdere chatters het dus mee eens. Dus nog even voor alle duidelijkheid, Pa heeft om zijn rechterpoot een zilverkleurige (aluminium) ring 7539 en Ma Beugen heeft ook om haar rechterpoot een zwarte (Elsa) ring 3E060. Waar het originele vrouwtje is, weten we dus niet. Misschien wel op een ander nest, of te oud, of wie weet is ze er wel niet meer ? Ohh ja, Pa Beugen en Pa Middelaar zijn beide niet geringd ;-)

Heeft Pa Beugen een nieuwe liefde ?

In Beugen op het nest van Ma B heeft Pa Beugen een poosje heel alleen in zijn zielige uppie op het nest gestaan. Ik ga er regelmatig even kijken om te zien wat daar gebeurd, zo ook mijn hulpjes mva en haar wederhelft. Ma Middelaar is een jonge Franse ooievaar met groene ring en witte letters FPCY. Ze is overgestapt van Middelaar naar Beugen, althans zo lijkt het tot nu toe. Lees hierover ook in mijn vorige Blog “Het zijn soms net mensen” . Het knuffel gehalte in Beugen is wat hoger dan in Gennep moet ik eerlijk zeggen, want daar is het elkaars veertjes glad strijken en lekker dicht tegen elkaar aan op het nest. Zou dit dan toch Pa Beugen zijn nieuwe liefde zijn? We wachten het af.

Groetjes, Leo.


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs