Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs
Kievit man - Beleef de lente

Door Jessica van Zetten

Flitsoptreden

Jessica van Zetten | dinsdag 23 april 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 42x

En na lang wachten, was het vandaag dan eindelijk zo ver! De kuikens kwamen uit, vanaf half 7 vanmorgen. En zo flitsend snel ze tevoorschijn kwamen, zo snel was het ook weer voorbij. Voor diegene die het gemist hebben, bekijk later de clip die Bonnie nog online zet.

Kuikentjes van de wacht

Vanaf half 7 vanmorgen waren de eerste kuikentjes te zien. Kleine koppies die tussen de vleugels en borstveren van de ouders uitstaken. Zo rond half 10 konden er vier geteld worden, zie ook de clip van Bonnie. En zoals verwacht kan worden van echte nestvlieders met honger, waren ze al snel in de benen en op zoek naar voedsel. En daardoor dus al snel niet meer te zien voor de camera. Een groter contrast met de broedende, stilzittende ouders is bijna niet denkbaar. Een wisseling van de wacht zullen we dat maar noemen. 

Hoe nu verder?

Vorig jaar zagen we dit natuurlijk ook bij de boerenlandvogels, dat na weken waarin we broedgedrag hebben kunnen bestuderen, de nestvlieders zo weg zijn. Ook bij de scholeksters zagen we dat, waar de kuikens binnen drie dagen van het dak verdwenen waren. Helaas werden toen twee van de drie kuikens gepakt door een buizerd ("de blonde dood"), en sprong het derde van het dak, dus de camera kon uit. Maar, gelukkig hebben we bij de boerenlandvogels nog een en ander achter de hand.

Uit de hoge hoed

In het geval van de boerenlandvogelcamera, zal er geen konijn uit de hoge hoed komen. Maar wel iets anders. Iets speciaals, en zeker ook iets  dat estetisch erg aantrekkelijk is. Wat "dat" precies is houden we nog even geheim, maar blijf de de boerenlandvogelcamera in de gaten houden en mis het niet!

 

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Boerenlandvogels Alle Beleef de Lente blogs