Blauwe-reiger

Samenvatting Blauwe reiger

De camera wisselde van 2x plek tot er een nest in de kolonie goed in beeld kon blijven. Van de drie jongen is er eentje (achterblijver "uk") nog niet eenmaal weggevlogen. Maar het lijkt erop dat dat binnenkort wel gaat gebeuren.

Bekijk de clipAfscheid van de reigers

Frank van Groen

19.07.17 Dit is mijn laatste reigerblog van dit seizoen. De komende dagen, uiterlijk zondag, moet het er toch echt van komen. Wat zou het leuk zijn als iemand getuige kon zijn van het daadwerkelijke uitvliegen van onze jonge reigers.

Lees meer

Naar alle blogs & vlogs blauwe reiger

Bedankt!

Genoten van Beleef de Lente?
Sms dan BEDANKT naar 4333
en doneer eenmalig €3,-

Zijn zowel man reiger als vrouw reiger roze in het broedseizoen en houden ze deze kleur hun hele broedperiode?

In het broedseizoen zijn de naakte delen van reigers feller van kleur dan de rest van het jaar. De snavel van de blauwe reiger kleurt aan het begin van het broedseizoen geheel fel oranje en de snavelbasis kan zowel boven als onder ook roze kleuren. In de loop van het broedseizoen worden de kleuren minder fel. Er zijn geen duidelijke verschillen tussen man en vrouw. Mogelijk is de snavel van de man iets feller van kleur. Op de filmpjes kan ik bij onze reigers niet echt een verschil in kleur zien.

Veelgestelde vragen over de blauwe reiger

Ooit verborgen levend

Nauwelijks voorstelbaar, maar blauwe reigers waren ooit schuwe vogels . Tegenwoordig zijn blauwe reigers in en om elke stad te vinden en bezoeken ze vrijwel iedere tuin met een vijver.

Lees meer

Vrouw bouwt nest

Het blauwe reiger-nest bestaat uit takken, soms aangevuld met riet en waterplanten. Het vrouwtje maakt het nest, het mannetje voert de bouwmaterialen aan. Het nest wordt vaak meerdere jaren gebruikt.

Lees meer

Sloot-food specialist

Blauwe reigers zijn sloot-food specialisten, maar ze eten ook mollen, muizen en grote insecten zoals sprinkhanen. Vis is echter vrijwel altijd het hoofdbestanddeel van hun menu.

Lees meer

Landgoed in de stad

Vroeger lag landgoed Frankendael buiten de stad, nu is het een druk stadspark aan de Amsterdamse Middenweg. Het park telt ruim 30 soorten broedvogels waaronder een reigerkolonie.

Lees meer

 

Word actielid!

Aanmelden

Gratis magazine
Vogels dichterbij

Genieten van vogels kan overal. In uw eigen tuin, het bos, langs de kust en in het park. Bestel hier ons gratis magazine en haal de vogels dichterbij.

Bestel Vogels dichterbij gratis

Broeden in kolonie

Vogels die in kolonies broeden, doen dat omdat ze van elkaar kunnen profiteren. Blauwe reigers doen het vooral omdat ze zo lekker makkelijk een partner kunnen vinden.

Ontdek meer over de blauwe reiger

Biologische vetbollen

Nieuw! Biologische vetbollen. Zonder netje. Wel zo netjes! Met metalen vetbolhouder. NU tijdelijk 6 bollen inclusief vetbolhouder.

€ 6,65. Ledenprijs: € 5,99.

naar de webshop

Het broedseizoen in vogelvlucht

De buren zitten op het nest
februari
april
mei
juni
juli

Kijk live en ontdek