Blauwe reiger

{{numberOfViewers}} kijkers

Stuur een filmptip in
Iets leuks gezien? Laat het ons weten!

Om een tip in te kunnen sturen moet u ingelogd zijn, want we willen u graag vermelden als instuurder van de tip.

Inloggen Account aanmaken

Stel een vraag
Heeft u een vraag over de blauwe reiger, die niet beantwoord is in de veelgestelde vragen? Stuur ons een bericht en wij zullen uw vraag beantwoorden.

Om een vraag te kunnen stellen moet u ingelogd zijn, want we willen u het antwoord op de vraag mailen.

Inloggen Account aanmaken

Praat mee in het clubhuis
Vindt u het leuk om met andere Beleef de Lente kijkers te praten over de Blauwe reiger? Chat dan mee in het clubhuis.

Inloggen Account aanmaken

Blauwe reiger

Prooi of geen prooi...

Jessika Rietveld

18.04.17 Dit weekend werd de vraag gesteld of blauwe reigers elkaar voeren en of zij hun jongen voeren zoals de ooievaars dat doen. In dit blog besteden we daarom aandacht aan eten en voeren.

Lees meer

Naar alle blogs & vlogs blauwe reigerZijn zowel man reiger als vrouw reiger roze in het broedseizoen en houden ze deze kleur hun hele broedperiode?

In het broedseizoen zijn de naakte delen van reigers feller van kleur dan de rest van het jaar. De snavel van de blauwe reiger kleurt aan het begin van het broedseizoen geheel fel oranje en de snavelbasis kan zowel boven als onder ook roze kleuren. In de loop van het broedseizoen worden de kleuren minder fel. Er zijn geen duidelijke verschillen tussen man en vrouw. Mogelijk is de snavel van de man iets feller van kleur. Op de filmpjes kan ik bij onze reigers niet echt een verschil in kleur zien.

Veelgestelde vragen over de blauwe reiger

Ooit verborgen levend

Nauwelijks voorstelbaar, maar blauwe reigers waren ooit schuwe vogels . Tegenwoordig zijn blauwe reigers in en om elke stad te vinden en bezoeken ze vrijwel iedere tuin met een vijver.

Lees meer

Vrouw bouwt nest

Het blauwe reiger-nest bestaat uit takken, soms aangevuld met riet en waterplanten. Het vrouwtje maakt het nest, het mannetje voert de bouwmaterialen aan. Het nest wordt vaak meerdere jaren gebruikt.

Lees meer

Sloot-food specialist

Blauwe reigers zijn sloot-food specialisten, maar ze eten ook mollen, muizen en grote insecten zoals sprinkhanen. Vis is echter vrijwel altijd het hoofdbestanddeel van hun menu.

Lees meer

Landgoed in de stad

Vroeger lag landgoed Frankendael buiten de stad, nu is het een druk stadspark aan de Amsterdamse Middenweg. Het park telt ruim 30 soorten broedvogels waaronder een reigerkolonie.

Lees meer

Tel mee!

Help mee om stadsnatuur in kaart te brengen en geef via onze jaarrond tuintelling door wat er bij u in de tuin zit.

Meer weten

Gratis magazine
Vogels dichterbij

Genieten van vogels kan overal. In uw eigen tuin, het bos, langs de kust en in het park. Bestel hier ons gratis magazine en haal de vogels dichterbij.

Bestel Vogels dichterbij gratis

Kijk naar de nek!

Een blauwe reiger is erg groot en daarom makkelijk te herkennen. Maar hoe hou je hem uit elkaar met een ooievaar, die ook groot is? Kijk naar de nek! Een blauwe reiger houdt zijn nek tijdens het vliegen in een S-vorm. De ooievaar strekt zijn nekt helemaal, en lijkt dan extra lang en groot.

Ontdek meer over de blauwe reiger

Biologische vetbollen

Nieuw! Biologische vetbollen. Zonder netje. Wel zo netjes! Met metalen vetbolhouder. NU tijdelijk 6 bollen inclusief vetbolhouder.

€ 6,65. Ledenprijs: € 5,99.

naar de webshop

Het broedseizoen in vogelvlucht

De buren zitten op het nest
februari
april
mei
juni
juli

Kijk live en ontdek