Navigatie overslaan
Groene specht / Shutterstock

Over de Vogelweek

De afgelopen jaren hebben we tijdens de Nationale Vogelweek duizenden natuurliefhebbers mee naar buiten mogen nemen op vogelexcursie. Dit jaar organiseren we een speciale editie van dit evenement. Omdat het anders moet, maar ook omdat het anders kan. Want al zijn we door Corona onverwacht veel binnen geweest, het voorjaar roept ons weer. Wat dit voor u betekent leest u hier.
Blauwe kiekendief / Elwin van der Kolk

Vogelweek & Corona

Natuurlijk zullen we ook in de Nationale Vogelweek rekening moeten houden met de geldende bepalingen t.a.v. Corona, al organiseren we geen fysieke excursies. We denken dat we door de mogelijkheden die de digitale excursieleider u biedt toch leuke, interessante en veilige excursies en andere activiteiten te kunnen organiseren. Zo geeft deze webapp u een indicatie van waar en wanneer het mogelijk te druk wordt voor een wandeling. 
 
Tegelijkertijd houden we de nieuwsberichten vanuit Den Haag voortdurend in de gaten. Zodat we verdere versoepelingen of - in het uiterste geval - een strenger beleid meteen meenemen in de voorbereidingen en de Vogelweek zelf.

Richtlijnen t.a.v. Corona 

Houd nu alvast zoveel mogelijk rekening met de volgende voorwaarden i.v.m. Corona, voordat u zich op pad begeeft met de digitale excursieleider:

  • Houd u aan - en blijf op de hoogte van - de regels van de Rijksoverheid, 
  • Ga op stap met niet meer dan het toegestane aantal of uw eigen huishouden, 
  • Check bij het inplannen in de digitale excursieleider of uw route niet te druk is op het moment dat u wilt gaan, probeer het anders op een ander moment, 
  • Kom het liefst met eigen vervoer. Reist u met het openbaar vervoer? Draag dan een mondkapje, 
  • Maak geen gebruik van elkaars verrekijker of telescoop. Tenzij deze eerst gereinigd wordt.

Updates 

Hopelijk zijn deze richtlijnen begin mei niet meer nodig, al blijft een bepaalde afstand tot elkaar – zoals het er nu naar uitziet – voorlopig nog wel het devies. We zullen deze pagina zo goed mogelijk bijwerken t.a.v. de nieuwste inzichten, lees deze pagina dus nog even door voor vertrek. En mocht het toch nodig zijn dan zullen we besluiten om het evenement af te gelasten. Helaas is dat de realiteit waarin we nu leven.

Heeft u nog vragen? Mail dan naar vogelweek@vogelbescherming.nl.  

Goed om te weten

Deelname aan de activiteiten en routes tijdens de Nationale Vogelweek geschiedt op eigen risico. Vogelbescherming Nederland noch de organiserende partijen kunnen aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen of schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deelname aan de routes. Houdt u rekening met mogelijke slecht- of onverharde wegen en de weersomstandigheden. De route is richtinggevend en kan ter plaatse enigszins afwijken. U bent zelf verantwoordelijk voor uw meegenomen apparatuur zoals camera's en optiek.

Over Vogelbescherming

Door gerichte beschermingsprogramma's, intensieve samenwerkingen, politieke lobby, juridische actie, duidelijke voorlichting en effectieve campagnes zet Vogelbescherming zich in voor de bescherming van vogels in Nederland en wereldwijd. Bij ons beschermingswerk maken we gebruik van de beste wetenschappelijke inzichten. Er zijn veel successen bereikt, zoals de terugkeer van de ooievaar, ijsvogel, lepelaar en de kerkuil in ons landschap. Meer over Vogelbescherming Nederland

 

Alle Nederlandse vogels in één boekje

Vogels herkennen kan eigenlijk niet zonder een goed boekje met mooie illustraties. De handige Zakgids vogels van Nederland helpt u op weg naar betere vogelherkenning. Met duidelijke informatie over gedrag, leefgebied en jaarperiodes.

Bestel en steun Vogelbescherming

Optiek-specialist

Koop uw verrekijker of telescoop bij Vogelbescherming! Ruime sortering, hoge kwaliteit in alle prijsklassen, 40 jaar expertise en persoonlijk advies in de winkel in Zeist. Én u steunt het werk van Vogelbescherming.

bekijk onze optiek