Navigatie overslaan
Gele kwikstaart / Jelle de Jong

Over de Vogelweek

De afgelopen jaren - dit is alweer de 10e editie! - hebben we tijdens de Nationale Vogelweek duizenden natuurliefhebbers mee naar buiten mogen nemen op vogelexcursie. En nadat dit in 2020 niet mogelijk was, en we vorig jaar alleen digitale vogelroutes konden aanbieden, organiseren we in 2022 weer gewoon een Vogelweek met echte excursies van echte excursieleiders. Daarnaast zijn er ook weer digitale vogelroutes, voor wie dan in haar/zijn eigen tijd op pad wil. Een hybride-Vogelweek dus eigenlijk. Zo kunnen we vrijwel iedereen gagarandeerd leuke natuurbelevingen bezorgen dit voorjaar. Want al zijn we door Corona onverwacht veel binnen geweest, het voorjaar roept ons weer! Hoe deze Vogelweek in zijn werk gaat leest u hier.
Blauwe kiekendief / Elwin van der Kolk

Vogelweek & Corona

Natuurlijk zullen we ook in de Nationale Vogelweek rekening moeten houden met de evt. geldende bepalingen t.a.v. Corona, vooral waar het gaat om fysieke excursies. En mocht u dat laatste nog wat spannend vindt, dan kunt alsnog op stap met de digitale excursieleider. Deze zogenaamde webapp u biedt toch leuke, interessante en veilige excursies en andere activiteiten te kunnen organiseren. Zo geeft de webapp u een indicatie van waar en wanneer het mogelijk te druk wordt voor een wandeling. Dit is sowieso ook handig om drukte in onze natuurgebieden te voorkomen.
 
Tegelijkertijd houden we de nieuwsberichten vanuit Den Haag voortdurend in de gaten. Zodat we een evt. strenger beleid meteen mee kunnen nemen in de voorbereidingen en de Vogelweek zelf.

Updates 

Momenteel zijn er geen speciale richtlijnen, al blijft het natuurlijk wel zaak om bij klachten een test te laten doen en om bij een positieve test thuis te blijven. We zullen deze pagina zo goed mogelijk bijwerken t.a.v. de nieuwste inzichten, lees deze pagina dus nog even door voor vertrek. En mocht het toch nodig zijn dan zullen we besluiten om het evenement af te gelasten. Helaas is dat de realiteit waarin we nu leven.

Heeft u nog vragen? Mail dan naar vogelweek@vogelbescherming.nl.  

Goed om te weten

Deelname aan de excursies en routes tijdens de Nationale Vogelweek geschiedt op eigen risico. Vogelbescherming Nederland noch de organiserende partijen kunnen aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen of schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deelname aan de routes. Houdt u rekening met mogelijke slecht- of onverharde wegen en de weersomstandigheden. De route is richtinggevend en kan ter plaatse enigszins afwijken. U bent zelf verantwoordelijk voor uw meegenomen apparatuur zoals camera's en optiek.

Over Vogelbescherming

Door gerichte beschermingsprogramma's, intensieve samenwerkingen, politieke lobby, juridische actie, duidelijke voorlichting en effectieve campagnes zet Vogelbescherming zich in voor de bescherming van vogels in Nederland en wereldwijd. Bij ons beschermingswerk maken we gebruik van de beste wetenschappelijke inzichten. Er zijn veel successen bereikt, zoals de terugkeer van de ooievaar, ijsvogel, lepelaar en de kerkuil in ons landschap. Meer over Vogelbescherming Nederland

 

Vogelboeken en -gidsen

Bent u op zoek naar een goed boek over vogels of de natuur? Vogelbescherming heeft een uitgebreid en gevarieerd aanbod in onze winkel en onze webshop. 

Bestel en help de vogels

Meimaand Kijkermaand

Begin het buitenseizoen goed! Tijdens de Meimaand Kijkermaand krijgt u op alle optiek van ons eigen merk 10% korting. Leden van Vogelbescherming krijgen korting bovenop de ledenkorting. Hét moment om een verrekijker aan te schaffen.

Bekijk de aanbiedingen