Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs
Foto Gerard Beck: Ooievaars ringen in Haren

Door Leo Daanen
Stork

Nooit te oud om te leren !

Leo Daanen, STORK | dinsdag 25 juni 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 950x

Ooievaars ringen in Haren en daar waren best veel mensen, maar ook heerlijke koffie en beschuit met muisjes, Mmmmm zo lekker hé.
Foto Gerard Beck: Met de ladder de container op en dan de lange ladder naar het nest op, wel gezekerd met gordel natuurlijk hé !

Beschuit met muisjes.

Dit blog is een vervolg op het leuke blog van Wim 100 jaar ooievaarswerk in Nederland. Hier haalt Wim aan dat het erg leuk was om de senioren erin te betrekken. Ook wij doen dit in Haren voor het tweede jaar op rij. De eigenaar, Rudi Thijssen die een taxi bedrijf runt, had ik gebeld en een afspraak gemaakt wanneer we zijn drie kuikens komen ringen. Rudi rijdt ouderen van huis naar dagopvang “de Maalderij” en weer terug naar huis. Rudi zijn vader heeft voorheen deze Maalderij, als maalderij gerund en deze is ong. twintig jaar geleden verkocht en toen is het een dagopvang voor ouderen geworden. Als we Rudi’s jonge ooievaars gaan ringen, haalt Rudi met zijn taxi busje de plaatselijke ouderen op en zet ze in een kring op het gazon. En dan is het tijd voor een mooi middag uitje en beschuit met muisjes en koffie.

 

We zijn er bijna, we zijn er bijna . . . . . .

We waren nog niet onderweg en ik kreeg een berichtje van Rudi, “ze zijn er klaar voor Leo” ik zei nou dan hou ze nog maar even aan de praat, we zijn er bijna....... maar nog niet helemaal. Over ong. 20 minuten zijn we er wel. Bij dat berichtje kreeg ik bijgaande foto’s haha, ze hadden de beschuiten al bijna op. Daar aangekomen hebben we eerst een praatje gemaakt en ons voorgesteld. Dan is het nog wel een klimmetje om de kuikens naar beneden te halen. En als je ze dan benden op het gras legt, dan moet ik telkens weer lachen om de uitspraken: Kiek toch wa moi, doar ligge ze dan, Och wa zien ze nog klien zo, en hedde gullie ze iets gegeve umdet ze zo stil blieve ligge. Hahaha, geweldig toch, je bent dus nooit te oud om te leren.

 

After ring party . . . . . . .

Na het ringen, brengen we de kuikens zo snel mogelijk weer naar het nest en de oudervogel zat er na 5 minuten alweer bij. Als we dan weer op het gazon aankomen is er een luid applaus voor ons en natuurlijk ook een heerlijk beschuitje met muisjes en koffie. De ouderen moeten weer snel terug, want ze moeten voor een bepaalde tijd weer thuis zijn. Na de eerste rit volgt de volgende en Rudi heeft weer al zijn senioren op hun plek. Het was weer een hartverwarmende middag, want na dit nest was het nest in Megen aan de beurt, daar regelt Thea Müller dit elk jaar weer. Ook daar is er elke keer weer een warm ontvangst met beschuit met muisjes en koffie en naderhand nog een gezellige "after ring party".  Rudi en Thea, wederom hartstikke bedankt voor jullie gastvrijheid.

Groetjes,  Leo     Houdoe.

Foto collage Rudi; Ze zijn er klaar voor Leo ;-)

STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs