Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Huismus

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Honger!

Anke Dijkhuis | zondag 6 maart 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 307x

Je loopt naar de tuin, die je net de vorige dag netjes hebt aangeharkt. Overal aarde, blaadjes en takjes. Heeft het gewaaid? Was het een kat?

Nee, het was een merel! Dat de tuin overhoop ligt betekend dat er veel kleine insecten en of wormen zitten, de merel wil de onderste worm boven hebben!

Vrouw merel laat goed zien op het filmpje hoe het komt dat alle blaadjes, aarde en takjes overal liggen in de tuin. Ze is hier op zoek naar wormen en kleine insecten. Merels zijn omnivoren, oftewel alleseters.

Met de lange spitse snavel, welke zo " gemaakt " is dat de merel zaden maar ook groter eten, zoals besjes kan verorberen. Daarnaast is de snavel vrij scherp, perfect voor het oppikken van de kleinste zaadjes. 

Helaas is het zo dat de merels steeds meer in de minderheid raken. Door onder andere ziektes en het feit dat er steeds minder groen te vinden is in bijvoorbeeld stedelijke gebieden, is het voor de merels erg lastig om aan voedsel te komen. Zoals te lezen in de vorige blog, is het het jaar van de merel, hopelijk komen er weer meer merels bij en stijgt de populatie merels in ons land!

Gelukkig hebben wij Punky en Vrouw merel die hopelijk voor een nestje nieuwe merels gaan zorgen. Zoals te zien op het filmpje is Vrouw merel druk in de weer met het zoeken naar eten. Ze woelt alles om in de hoop op wat lekkers. Ook andere vogels hebben opgemerkt dat dit een goede voedsel plek is..

 

Klik hier voor het filmpje


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Merel Alle Beleef de Lente blogs