Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Visarend

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Binnenkort

Boerenlandvogels

Toon alle blogs & vlogs

Wat was dat nou?

Anjo Schouten | woensdag 15 juni 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 298x

De uilenliefhebbers benijden Fred uit Heelweg nu. Het zal je maar gebeuren, je zit net aan de avondkoffie en ineens zie je zo'n kleine kruimel door het raam gluren. Nu maar hopen dat die kleine geen grootse ambities krijgt. Een hele ruime nestkast, we doen het niet meer voor een boomhut.

Lekker landelijk

De helft van het jaar benijd ik mensen die landelijk wonen. Of een beetje net aan de rand van een stad(je). Ver van een rondweg, een rijksweg, of een voor mij onbegrijpelijke andere drukke weg. Natuurlijk wel met landelijke, van die plaatjesboek, oude boerderijen. Bonen in de tuin, die ouderwetse stokbonen. In de gevel van de boerderij een nog leesbare steen, met daarop de naam wie de eerste steen heeft gelegd, het liefst ergens 19e eeuw. Een perkje goudsbloemen en een randje- smaken verschillen, foeilelijke afrikaantjes. Vanwaar die mijmeringen? Wel, landelijk is niet altijd rustig.

Het Wilde Oosten

Ineens wordt het vredige gekauw van een schaap overstemt door ijselijke kreten. Natuurlijk gebeurde dat ook buiten beeld, maar de schrik was er er niet minder om. Zo'n lekker ouderwets adrenaline scheutje. Kleintje maar. En dan; wat was dat nou? Diverse scenario's doemen op. Een hees gekrijs, een gesis, een steenuil. Het is weer een CSI script.
Scenario 1) Gaf de kerkuil geen voorrang aan de steenuil of andersom?
Scenario 2) Was het een onverwachtse aanval van een kerkuil?
Scenario 3) Had de steenuil een muis maar pakte de kerkuil die af?
Scenario 4) Was Dirty Hairy Harry (een marter) in de buurt? We zullen het nooit weten.

Foto: Fons Brekelmans


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs