Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
Foto André Eijkenaar

Door Ben Mombarg
Beleef de Lente

TOESCHOUWER(S)

Ben Mombarg, Kerkuilenwerkgroep Nederland | vrijdag 8 juli 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 549x

Zelf beschouw ik mij als toeschouwer van dit kerkuilennest.
Foto André Eijkenaar

In het kerkuilennest gebeurde er dinsdagavond helaas wat er ieder jaar gebeurd. Het blijft elk jaar weer verdrietig en pijnlijk om te zien hoe een jong vecht en uiteindelijk sterft. En zoals elk jaar roept het veel reacties op van ons als toeschouwers van Beleef de Lente kerkuil. Ik bedacht, ik ben slechts toeschouwer via de webcam.

Team Kerkuil

Ik wil beginnen met te zeggen dat ik met veel bewondering en respect meegekeken en gelezen heb hoe het team kerkuil hiermee omgaat. Alle teamleden zetten zich vrijwillig in en zijn net als alle Beleef de Lente kijkers stil of niet, mensen met gevoel en ik kan u verzekeren, het laat hen niet koud.

DE NATUUR IS ZOALS DIE IS

De natuur is zoals die is en heel vaak zie je (ook hier) dat de sterkste dan overleven. Dat is zeker voor de voortplanting van de soort zoals het eigenlijk ook hoort, hoe wrang het soms ook is. Want de soort, in dit geval de kerkuil, krijgt zo een sterke populatie en kan zich zodoende prima voortplanten.

Lees het blog van Bernice of bekijk de clip van Ed. En heeft u nog vragen? Gelukkig staat het topteam nog steeds voor u klaar. Hebt u een vraag? Via de ‘vraag’ knop rechts van het camerabeeld kunt u die stellen. Maar geniet ook vooral van drie actieve kerkuiltjes die met de dag groter en sterker worden. En maandag weer een blog!

 

Foto André Eijkenaar

Kerkuilenwerkgroep Nederland

De stichting Kerkuilenwerkgroep heeft tot doel het ‘beschermen van de kerkuil’ door ‘het geven van voorlichting en educatie, door het plaatsen van nestkasten en het verzamelen en registreren van gegevens’. De stichting is een overkoepelende landelijke organisatie met ongeveer 1.000 vrijwilligers, die werkzaam zijn in 16 regio’s die landelijk ruim 10.000 kerkuilnestkasten beheren en controleren. Dankzij de inspanningen van deze vrijwilligers en de medewerking van boeren en burgers is de broedpopulatie van kerkuilen toegenomen van ongeveer 100 broedparen eind jaren ’70 tot 3.000 nu. Meer weten? Bezoek de website van Kerkuilenwerkgroep Nederland


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs