Van donsexplosies tot nestinpi..
01.08.23 Op zondagochtend 26 februari gingen de camera’s van Beleef de Lente aan, waarna we di..
Door
Mary Mombarg
Kerkuilenwerkgroep Nederland
Mary Mombarg, Kerkuilenwerkgroep Nederland | woensdag 19 mei 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 441x
Tegelijkertijd met het verschijnen van deze nieuwsbrief kroop maandagmiddag kuiken drie (K3) uit het ei. Het kerkuilengezin wordt inmiddels steeds groter. Doordat de afgelopen nachten de prooi aanvoer erg matig is geweest is het best wel spannend hoe het verder zal gaan met het kerkuilen gezin. En of man kerkuil in staat is om voldoende muizen voor zijn groeiende gezin bij elkaar te scharrelen. De gronden rondom de kerkuilenkast staan nu al een paar dagen onder water, dit betekent dat veel muizennesten mislukt zijn en dit heeft natuurlijk gevolgen voor de prooiaanvoer voor de kerkuilen. De hoger gelegen stukken grond zijn wel droger, echter, dit is wel verder vliegen voor man kerkuil en laten we hopen dat hij deze plekjes weet te vinden en voldoende prooien kan vangen. We gaan het wederom beleven en voorlopig kijken we eerst wanneer K4 het levenslicht ziet.
Ben u in de ban van de kerkuil geraakt? U kunt donateur worden van de Stichting Kerkuilenwerkgroep Nederland. Dan krijgt u jaarlijks een nieuwsbrief boordevol interessante kerkuileninformatie toegestuurd.
Voorgaande nummers en meer interessante informatie kunt u lezen op de website van Stichting Kerkuilenwerkgroep Nederland.
De landelijke uilendag 2021 is voorlopig gepland voor 9 oktober 2021, natuurlijk ook onder voorbehoud van de dan geldende Corona maatregelen.
De stichting Kerkuilenwerkgroep heeft tot doel het ‘beschermen van de kerkuil’ door ‘het geven van voorlichting en educatie, door het plaatsen van nestkasten en het verzamelen en registreren van gegevens’. De stichting is een overkoepelende landelijke organisatie met ongeveer 1.000 vrijwilligers, die werkzaam zijn in 16 regio’s die landelijk ruim 10.000 kerkuilnestkasten beheren en controleren. Dankzij de inspanningen van deze vrijwilligers en de medewerking van boeren en burgers is de broedpopulatie van kerkuilen toegenomen van ongeveer 100 broedparen eind jaren ’70 tot 3.000 nu. Meer weten? Bezoek de website van Kerkuilenwerkgroep Nederland
01.08.23 Op zondagochtend 26 februari gingen de camera’s van Beleef de Lente aan, waarna we di..
31.07.23 Het Beleef de Lente-seizoen is weer voorbij. Dit jaar stond de camera op een wel heel..
30.07.23 Vogels kijken. Het is heerlijk. En hoe geweldig dat we met de webcams van Beleef de L..