Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
Foto Mark Hessels

Door Mary Mombarg
Kerkuilenwerkgroep Nederland

Nieuwsbrief Kerkuilen 2021 is uit

Mary Mombarg, Kerkuilenwerkgroep Nederland | woensdag 19 mei 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 504x

Ieder jaar in mei verschijnt de Nieuwsbrief Uilen van de Stichting Kerkuilenwerkgroep Nederland. In de nieuwsbrief wordt verslag gedaan over het voorgaande broedseizoen. De nieuwsbrief gaat naar alle vrijwilligers, kastenbezitters en donateurs.
Cover 2021

K3

Tegelijkertijd met het verschijnen van deze nieuwsbrief kroop maandagmiddag kuiken drie (K3) uit het ei. Het kerkuilengezin wordt inmiddels steeds groter. Doordat de afgelopen nachten de prooi aanvoer erg matig is geweest is het best wel spannend hoe het verder zal gaan met het kerkuilen gezin. En of man kerkuil in staat is om voldoende muizen voor zijn groeiende gezin bij elkaar te scharrelen. De gronden rondom de kerkuilenkast staan nu al een paar dagen onder water, dit betekent dat veel muizennesten mislukt zijn en dit heeft natuurlijk gevolgen voor de prooiaanvoer voor de kerkuilen. De hoger gelegen stukken grond zijn wel droger, echter, dit is wel verder vliegen voor man kerkuil en laten we hopen dat hij deze plekjes weet te vinden en voldoende prooien kan vangen. We gaan het wederom beleven en voorlopig kijken we eerst wanneer K4 het levenslicht ziet.

Geïnteresseerd?

Ben u in de ban van de kerkuil geraakt? U kunt donateur worden van de Stichting Kerkuilenwerkgroep Nederland. Dan krijgt u jaarlijks een nieuwsbrief boordevol interessante kerkuileninformatie toegestuurd.

Voorgaande nummers en meer interessante informatie kunt u lezen op de website van Stichting Kerkuilenwerkgroep Nederland.

Alvast noteren in uw agenda!

De landelijke uilendag 2021 is voorlopig gepland voor 9 oktober 2021, natuurlijk ook onder voorbehoud van de dan geldende Corona maatregelen.

 

 

Foto André Eijkenaar

Kerkuilenwerkgroep Nederland

De stichting Kerkuilenwerkgroep heeft tot doel het ‘beschermen van de kerkuil’ door ‘het geven van voorlichting en educatie, door het plaatsen van nestkasten en het verzamelen en registreren van gegevens’. De stichting is een overkoepelende landelijke organisatie met ongeveer 1.000 vrijwilligers, die werkzaam zijn in 16 regio’s die landelijk ruim 10.000 kerkuilnestkasten beheren en controleren. Dankzij de inspanningen van deze vrijwilligers en de medewerking van boeren en burgers is de broedpopulatie van kerkuilen toegenomen van ongeveer 100 broedparen eind jaren ’70 tot 3.000 nu. Meer weten? Bezoek de website van Kerkuilenwerkgroep Nederland


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs