Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Ooievaar

Toon alle blogs & vlogs

Doen ze het of doen ze het niet?

Linda Persoon | vrijdag 5 juni 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 434x

Renoveren en verbouwen, dan opeens dagen van afwezigheid. Ik gaf de kans op een derde legsel al een klein beetje op. Maar opeens waren ze vanochtend allebei toch weer op het nest! Wel verdraaid, zouden ze dan toch....?

Een kuiltje graven

Mevrouw Merel kwam vanochtend eens kijken hoe de kraamkamer er bij lag en rommelde wat aan de bekleding. Er vonden geen herstelwerkzaamheden plaats en na enige minuten vertrok ze weer. Meneer Merel leek echter te vinden dat er wel wat serieuzere actie ondernomen kon worden. Hij dook het nest in en groef en draaide in het nestkuiltje. Gedrag dat we voor de camera nog niet eerder van hem gezien hebben. Daarna zong hij zijn vrouw vanuit het nest ook nog toe, misschien om te laten weten dat hij het best nog eens ziet zitten.

Net een spelprogramma

Het doet me denken aan het spelprogramma ‘Doet-ie ’t of doet-ie ’t niet’, een tv-programma uit begin jaren ’90. In deze show werden verschillende filmpjes met dezelfde situatie getoond, één filmpje werd dan halverwege stopgezet met de vraag aan de kandidaten hoe dit zou aflopen, oftewel ‘doet-ie ’t of doet-ie ’t niet’? Hoe zou dit aflopen, wat denkt u dat onze merels gaan doen? We horen uw voorspelling graag in het clubhuis!

Clip door onze clipmaker Romke


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Merel Alle Beleef de Lente blogs