naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Havik

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Groene specht

Uitgevlogen

Zwarte stern

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Kerkuil

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

IJsvogel

Geen broedsel

Zeearend

Werk mee aan Beleef de Lente 2019, word vrijwilliger   *   Live beelden staan uit, bekijk de videoclips en blogs!   *   Genoten van Beleef de Lente 2018? Sms BEDANKT naar 4333 en steun ons eenmalig met 3 euro   *   Seizoensfilmpje van de HAVIK staat online   *   Jonge STEENUIL gegrepen door bosuil?

Workshop onderzoekend leren

Workshop tijdens NWT-conferentie

Vogelbescherming Nederland verzorgt op 16 november een workshop op de NTW-conferentie voor het basisonderwijs. In de workshop 'Hoe houdt een vogel een ei warm?' ontdekken leerkrachten hoe ze onderzoekend en ontwerpend leren kunnen combineren met het thema vogels en vogelnesten. 

Interactieve workshop

Stro, takjes, watten of zaagsel? Wat zorgt er nou voor dat een vogel zijn eieren beter warm kan houden? Je gaat het zelf beleven!

Haaksnavel, pincetsnavel of kegelsnavel? Welke snavel werkt het beste voor welk voedsel? Je gaat het zelf ontdekken!

En wat is de beste plek om een nestkast op te hangen? Ook dat ga je onderzoeken in de directe omgeving van De Werelt.

In de interactieve workshop die Vogelbescherming Nederland geeft op de NWT-conferentie ervaar je zelf hoe je onderzoekend en ontwerpend leren toepast in je lessen en zo een vraagstuk oplost. Je gaat in kleine groepjes zelf met enkele lesbrieven aan de slag en ervaart de fasen in de onderzoekscyclus. Kloppen je aannames over wat het beste werkt? Ook leer je welke vragen je leerlingen kunt stellen om hen verder te helpen.

Na afloop heb je voldoende bagage om zelf een leuke praktische les te geven die aansluit bij onderzoekend en ontwerpend leren én vogels. 

O, en de uitslag zal je verbazen… 

Praktische informatie

Waarom deze workshop? 

Steeds vaker kregen we de vraag naar materialen waarmee leerkrachten ook zelf praktisch aan de slag kunnen met hun klas. En dus gingen we met experts aan de slag om hier goede lessen voor te ontwikkelen, om los en als project in te zetten. Hier laten we op de NIBI-conferentie graag iedereen die werkzaam is in (en voor) het primair onderwijs van meegenieten.

Voor wie is de workshop?

Iedereen die werkzaam is in (en voor) het primair onderwijs en wil ervaren hoe je onderzoekend en ontwerpend leren kunt toepassen in je lessen.

Werkvorm

Workshop tijdens de NWT-conferentie, waarbij je in groepjes werkt aan verschillende praktische lesactiviteiten.

Wanneer? 

16 november 2018

Waar?

Lunteren

Meer informatie

Meer informatie over de NWT-conferentie vind je op de website van Biologie Plus.