App Tuinvogels

De Tuinvogeltelling-app van Vogelbescherming helpt u de meest voorkomende tuinvogels van Nederland te herkennen. Meedoen met de jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling in januari wordt daarmee nog leuker én makkelijker!

93 vogelsoorten

In de app vindt u 93 algemeen in Nederland voorkomende vogelsoorten: van huismus tot winterkoning. Heeft u een vogel gezien die u niet kent? Vul in hoe groot de vogel ongeveer was, en welke kleur of kleuren opvallend waren. De app geeft een overzichtelijke lijst met de meest waarschijnlijke vogel bovenaan. Duidelijke beschrijvingen helpen u de vogel op naam te brengen.

Tuinvogels tellen

Doet u mee met de jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling? Leuk om te doen en u helpt het onderzoek naar vogeltrends. Meedoen is eenvoudig: de spelregels vindt u overzichtelijk in de app. U kunt in deze app ook de rest van het jaar uw tuinvogeltellingen bijhouden; dagelijks, wekelijks of gewoon af en toe.

Nationale Tuinvogeltelling

De Nationale Tuinvogeltelling wordt sinds 2001 georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek. Jaarlijks tellen in één weekend tienduizenden mensen een half uurtje de vogels in hun tuin. Daardoor kunnen we vogels beter beschermen.

Wat kunt u met de app Tuinvogels?

  • 93 algemeen in Nederland voorkomende vogels vinden.
  • Meedoen met de jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling.
  • Uw eigen tuinvogeltellingen bijhouden buiten de Nationale Tuinvogeltelling om.

Gratis downloaden

Aanbiedingen in winkel en webshop

Kom voor de laatste aanbiedingen naar onze winkel in Zeist. Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar. Of neem een kijkje in de webshop voor de laatste aanbiedingen. Leden krijgen veel extra voordeel.

Aanbiedingen in de webshop

Gratis magazine Vogels dichterbij

Maak van uw tuin een vogelparadijs. Dit magazine staat boordevol mooie foto’s over vogels kijken en met veel praktische tips over vogels voeren, nestkastjes en vogelvriendelijke tuinen.

Bestel Vogels dichterbij

Gerelateerde items