App Tuinvogels

De Tuinvogeltelling-app van Vogelbescherming helpt u de meest voorkomende tuinvogels van Nederland te herkennen. Meedoen met de jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling in januari wordt daarmee nog leuker én makkelijker!

93 vogelsoorten

In de app vindt u 93 algemeen in Nederland voorkomende vogelsoorten: van huismus tot winterkoning. Heeft u een vogel gezien die u niet kent? Vul in hoe groot de vogel ongeveer was, en welke kleur of kleuren opvallend waren. De app geeft een overzichtelijke lijst met de meest waarschijnlijke vogel bovenaan. De duidelijke beschrijvingen helpen u de vogel op naam te brengen.

Meedoen met Tuinvogeltelling

Doet u mee met de jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling? Leuk om te doen en u helpt het onderzoek naar vogeltrends. Meedoen is kinderlijk eenvoudig: de spelregels vindt u overzichtelijk in de app. U kunt in deze app ook de rest van het jaar uw eigen tuinvogeltellingen bijhouden; dagelijks, wekelijks of gewoon af en toe.

Wat kunt u met de app Tuinvogels?

  • 93 algemeen in Nederland voorkomende vogels vinden.
  • Meedoen met de jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling.
  • Uw eigen tuinvogeltellingen bijhouden buiten de Nationale Tuinvogeltelling om.

Gratis downloaden

Meer vogels in uw tuin?

Maak van uw tuin een vogelparadijs. het gratis magazine Vogels Dichterbij staat boordevol mooie foto’s over vogels kijken en met veel praktische tips over vogels voeren, nestkastjes en vogelvriendelijke tuinen.

Bestel Vogels Dichterbij

De Nationale Tuinvogeltelling 2018

Zaterdag 27 en zondag 28 januari 2018 is het zover: de Nationale Tuinvogeltelling. Met maar een half uurtje tellen draagt u bij aan het grootste publieksonderzoek naar Nederlandse vogels.

Meer informatie

Gerelateerde items