Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Diemervijfhoek in de lente

Vogelwerkgroep Amsterdam organiseert een excursie voor 13-16-jarige vogelliefhebbers in de Diemervijfhoek. De begroeiing is ruig en ontoegankelijk en er zijn veel verschillende soorten waar te nemen. In dit jaargetijde bijvoorbeeld allerlei rietvogels, maar ook soorten als Grauwe Vliegenvanger, Grote Lijster en Koekoek. Aan de buitenrand gaan we op zoek naar de Blauwe Kiekendief en Slechtvalk, en misschien zien we de Purperreiger zelfs nog.

Deze excursie is bedoeld voor 13-16-jarigen, die (liefst) zelfstandig deelnemen. Twee ervaren vogelaars begeleiden de excursie.

 

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelwerkgroep Amsterdam

Onderwerp

Riet- en zangvogels

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Diemerzeedijk Diemen
Bij het houten fietsenrek langs de dijk. Alleen toegankelijk op de fiets of te voet. Er is wel een parkeerplaats op enkele minuten loopafstand, mocht je met de auto willen komen (Pampusweg 1, 1398 PR Muiden).

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Telescoop aanwezig. Trek stevige schoenen aan, het gebied kan drassig zijn. Mocht je zelf geen verrekijker hebben, dan kun je er een van ons lenen. Laat dit dan wel bij de aanmelding aan ons weten, zodat we hem voor je meenemen.

Toegankelijk met rolstoel

Nee

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.