Spring naar content

Première tv-documentaire ‘Beleef de Lente’

Maandag 14 maart 2011

15 maart a.s., Nederland 2 om 19.25

Begin 2007 plaatste Vogelbescherming Nederland voor het eerst camera’s in vogelnesten. Een unicum, want wat er tijdens het broedseizoen precies in een vogelnest gebeurde, was toen nog onbekend. Nu vijf jaar later worden de vogels van ‘Beleef de Lente’ dag én nacht door miljoenen mensen gevolgd. De hoogte- en dieptepunten zijn morgenavond om 19.25 op Nederland 2 opnieuw te beleven bij VARA’s Vroege Vogels in de documentaire ‘Beleef de Lente’.  

Het paren van de ijsvogel, pal voor de camera. Het steenuilenjong dat sterft, omdat er te weinig voedsel beschikbaar is. De oehoejongen die vliegoefeningen doen en de torenvalken die, iets wat onbeholpen, voor het eerst hun vleugels uitslaan. Al deze hoogte- en dieptepunten zijn opnieuw te beleven in de documentaire ‘Beleef de Lente’. Ook zijn er unieke beelden te zijn die buiten de nesten gemaakt zijn, zoals het plaatsen van de camera’s. De documentaire is gemaakt door Enting Films, in opdracht van Vogelbescherming Nederland en wordt uitgezonden op dinsdag 15 maart bij VARA’s Vroege Vogels op Nederland 2 om 19.25 uur.

Beleef de Lente is het grootste vogelwebcam-project ter wereld. Ook dit jaar kan iedereen op www.beleefdelente.nl weer meegluren in de nesten van 8 verschillende soorten vogels. Dit jaar volgen we de oehoe, ijsvogel, ooievaar, steenuil, boerenzwaluw, purperreiger, slechtvalk en boomklever. De camera’s op www.beleefdelente.nl blijven aan tot 1 juli.

Voor wie het gemist heeft.... de herhaling is op zaterdag 19 maart om 14.15 uur op Nederland 1.


Naar boven

Overige berichten

Europese Vogelrichtlijn bewezen effectief voor bedreigde vogelsoorten
Dinsdag 28 juli 2015
Record aantal Europeanen wil goede EU-natuurwetten
Maandag 27 juli 2015
Natuur zet Nederland níet op slot
Woensdag 22 juli 2015

Digitale nieuwsbrief

aanmelden

 

Vogels+ magazine gratis op uw tablet

Vogels+ is het magazine van de Vogelbescherming voor vogelaars. Download de gratis app Vogelbescherming in Google Play of App Store.

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor Vogels Digitaal en ontvang elke maand nieuws over vogels en vogelbescherming, met tuintips en leuke weetjes.


© Vogelbescherming Nederland, 2014

Word nu lid