Spring naar content

Première tv-documentaire ‘Beleef de Lente’

Maandag 14 maart 2011

15 maart a.s., Nederland 2 om 19.25

Begin 2007 plaatste Vogelbescherming Nederland voor het eerst camera’s in vogelnesten. Een unicum, want wat er tijdens het broedseizoen precies in een vogelnest gebeurde, was toen nog onbekend. Nu vijf jaar later worden de vogels van ‘Beleef de Lente’ dag én nacht door miljoenen mensen gevolgd. De hoogte- en dieptepunten zijn morgenavond om 19.25 op Nederland 2 opnieuw te beleven bij VARA’s Vroege Vogels in de documentaire ‘Beleef de Lente’.  

Het paren van de ijsvogel, pal voor de camera. Het steenuilenjong dat sterft, omdat er te weinig voedsel beschikbaar is. De oehoejongen die vliegoefeningen doen en de torenvalken die, iets wat onbeholpen, voor het eerst hun vleugels uitslaan. Al deze hoogte- en dieptepunten zijn opnieuw te beleven in de documentaire ‘Beleef de Lente’. Ook zijn er unieke beelden te zijn die buiten de nesten gemaakt zijn, zoals het plaatsen van de camera’s. De documentaire is gemaakt door Enting Films, in opdracht van Vogelbescherming Nederland en wordt uitgezonden op dinsdag 15 maart bij VARA’s Vroege Vogels op Nederland 2 om 19.25 uur.

Beleef de Lente is het grootste vogelwebcam-project ter wereld. Ook dit jaar kan iedereen op www.beleefdelente.nl weer meegluren in de nesten van 8 verschillende soorten vogels. Dit jaar volgen we de oehoe, ijsvogel, ooievaar, steenuil, boerenzwaluw, purperreiger, slechtvalk en boomklever. De camera’s op www.beleefdelente.nl blijven aan tot 1 juli.

Voor wie het gemist heeft.... de herhaling is op zaterdag 19 maart om 14.15 uur op Nederland 1.


Naar boven

Overige berichten

Scoren met spreeuwen
Maandag 22 augustus 2016
Intensivering van de landbouw doet inspanningen voor agrarisch natuurbeheer teniet
Donderdag 18 augustus 2016
Kleine strandlopers op bollenvelden
Maandag 15 augustus 2016

Digitale nieuwsbrief

aanmelden

 

Meer vogels in uw tuin?

Bestel hier kosteloos ons magazine Vogels dichterbij. Boordevol met tips over vogels kijken en hoe u van uw tuin een vogelparadijs maakt.

Haal de natuur in huis met dit prachtige magazine. Veel vogelplezier!

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor Vogels Digitaal en ontvang elke maand nieuws over vogels en vogelbescherming, met tuintips en leuke weetjes.


nike free run 5.0 barn, rea sportskor,nike air max white pricerunner,nike air max 90 44   nike air max baby,wmns air max 1 essential,nike air max 1 ultra moire mintgröna

© Vogelbescherming Nederland, 2016

Word nu lid