Spring naar content

BirdLife International

Veel vogels zijn trekvogels. Zij verblijven maar een deel van het jaar in ons land. De natuur ‘elders', bijvoorbeeld in Afrika, is onlosmakelijk verbonden met ‘onze' gebieden als de Waddenzee en de Zeeuwse delta. Het beschermen van deze vogels alleen in Nederland heeft weinig zin als zij buiten ons land worden bedreigd. Bovendien wordt steeds meer internationale en Europese wet- en regelgeving opgesteld. Hiervan kunnen vogels in Nederland profiteren.

De noodzaak over de grenzen heen te kijken en samen te werken wordt dus steeds groter. BirdLife's wereldwijde netwerk van Partners en via hen van vrijwilligers en lokale groepen spelen een grote rol bij een veelheid aan beschermingsactiviteiten. Belangrijk speerpunt van Vogelbescherming Nederland is de bescherming van de voor onze broedvogels belangrijke pleisterplaatsen en overwinteringsgebieden in Afrika.


 

Internationaal actief

Als relatief sterke financiële BirdLife Partner speelt Vogelbescherming van oudsher een belangrijke rol bij internationale beschermingsactiviteiten en ondersteuning van minder draagkrachtige Partnerorganisaties. Vogelbescherming Nederland is actief in onder andere:

  1. Oost-Europa
  2. West-Afrika
  3. Landen waarmee Nederland een historische band heeft: Indonesië en de Nederlandse Antillen.

 
 

Meer vogels in uw tuin?

Bestel hier kosteloos ons magazine Vogels dichterbij. Boordevol met tips over vogels kijken en hoe u van uw tuin een vogelparadijs maakt.

Haal de natuur in huis met dit prachtige magazine. Veel vogelplezier!

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor Vogels Digitaal en ontvang elke maand nieuws over vogels en vogelbescherming, met tuintips en leuke weetjes.


nike free run 5.0 barn, rea sportskor,nike air max white pricerunner,nike air max 90 44   nike air max baby,wmns air max 1 essential,nike air max 1 ultra moire mintgröna

© Vogelbescherming Nederland, 2016

Word nu lid