Navigatie overslaan
Alle berichten

Gratis vogelherkenningskaart voor Vlieland

Geplaatst op 10 maart 2014

Een bezoek aan Waddeneiland Vlieland is nu nog leuker geworden. Vogelbescherming heeft in het kader van Rust voor Vogels, Ruimte voor Mensen een gratis vogelherkenningskaart voor Vlieland ontwikkeld.

Op de voorkant van de kaart (A3-formaat) staan de vijftig meest voorkomende wadvogels afgebeeld. Op de achterkant van de kaart staat een plattegrond van Vlieland met daarop de tien mooiste vogelkijkplekken en ook de mooiste vogelwandelingen en vogelfietstochten op het eiland.

Verkrijgbaar

De kaart is op Vlieland gratis verkrijgbaar bij het VVV, waddencentrum De Noordwester en café Het Posthuys bij de Kroon’s Polders.
Ook is de kaart gratis af te halen bij de winkel van Vogelbescherming (Boulevard 12 in Zeist) en gratis te downloaden.

Genieten van vogelrijkdom

Het komend jaar zullen deze fraaie vogelherkenningskaarten voor alle Waddeneilanden en voor de Noord-Hollandse, Friese en Groningse waddenkust worden ontwikkeld. Het Vogelbescherming-programma Rust voor Vogels, Ruimte voor Mensen wil daarmee bezoekers van het Waddengebied enthousiast maken voor het kijken naar en beschermen van vogels. Want hoe meer mensen van de vogelrijkdom van het waddengebied genieten, hoe meer mensen zich zullen inzetten voor het beschermen ervan.