X

Uw mening over onze website.

Wat vindt u van deze website? We willen het graag weten, want dan kunnen we onze website verbeteren. Wilt u aan het einde van uw website-bezoek een vragenlijst invullen? Dat duurt zo'n 5 minuten.

Doet u mee? De link naar de vragenlijst verschijnt dan in het oranje bovenaan de website. Alvast hartelijk dank!

Ja, ik doe mee Nee, ik doe niet mee
Spring naar content

Groene specht

Groene specht

Overige namen
Green Woodpecker, Picus viridis
Orde
Piciformes
Familie
Spechten (Picidae)
Status
Jaarvogel. Vrij schaarse broedvogel; standvogel.
Rode Lijst
Ja
 

Informatie

Groene spechten zijn standvogels van open loofbossen, hoogstamboomgaarden, parken en oude houtsingels. Als broedplaats verkiest de soort meestal een zelfgehakt hol in een oude loofboom. Het voedsel bestaat uit grote mieren (vooral rode bosmieren) en wordt meestal op de grond verzameld. De lachende roep valt vaak eerder op dan de vogel zelf, maar wie eens een groene specht tekeer heeft zien gaan op een mierenhoop zal dit niet snel vergeten!

Algemeen

Overige namen
Green Woodpecker , Picus viridis
Orde
Piciformes
Familie
Spechten (Picidae)
Status
Jaarvogel. Vrij schaarse broedvogel; standvogel.
Europese verspreiding
De groene specht komt voor in boreale, atlantische en mediterrane bossen en parkachtige landschappen in geheel Europa. In meer arctische streken ontbreekt de groene specht; het habitat komt hier immers niet voor.

Naar boven

Leefomgeving en voedsel

Biotoop
Bos, park en tuin
Voedsel- en broedbiotoop
Gevarieerde, open bossen met veel oude loofbomen, waarin de groene specht een nest maakt. Het voedsel zoekt de groene specht hoofdzakelijk op de grond.
Voedsel
insecten

Naar boven

Broeden

Broedperiode
maart-juni
Koloniebroeder
Nee
Aantal legsels
1
Aantal eieren
4-6

Naar boven

 
 
 

Vogelgids

Zoek een vogelsoort.

 

Kijk live mee naar vogels

Live beelden

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u meer informatie over cookies en welke worden opgeslagen? Lees de cookieverklaring. Niet meer tonen.