Fietsroutes winkel Zeist

De winkel van Vogelbescherming is mooi gelegen in het bosrijke Zeist. U kunt uw bezoek nu combineren met een mooie fietstocht die start vanuit de winkel. In de omgeving vindt u prachtige bossen, heide- en weidegebieden waar u kunt genieten van veel vogels en natuur.

Twee fietsroutes

Ons winkelteam heeft een korte en een lange fietsroute uitgezet. Deze routes zijn gemakkelijk te rijden en volgen bijna over de gehele route de bekende fietsknooppunten.

  • De korte route (12,5 km) duurt ± 2 uur en bevat ook een wandeling (plm. 4 km) door het prachtige landgoed Bornia-Heidestijn, een bos-heidegebied tussen Zeist en Austerlitz.
  • De langere (27 km) route voert u langs het Kromme Rijngebied en de bossen van Austerlitz. De kaarten met de uitgezette routes kunt u gratis gebruiken en in onze winkel afhalen. Uiteraard kunt u ook uw eigen route fietsen, u kunt hier alle kanten op!

Fiets Oplaadpunt

Onze winkel heeft de beschikking over een fiets oplaadpunt. U kunt uw elektrische fiets opladen, als u hiervoor de oplaadkabel bij u heeft. Het oplaadpunt is geplaatst aan de voorzijde van ons kantoor, links van de ingang.

Leenfietsen

Wij hebben speciaal voor leden van Vogelbescherming vier gratis leenfietsen ter beschikking. Dan hoeft u de eigen fiets niet mee te nemen! Deze fietsen zijn aan ons gedoneerd door de Nationale Postcode Loterij. Let op: de leenfietsen zijn goed geschikt voor een kortere fietstocht, maar bevatten geen versnellingen.

Het gebruik van de leenfietsen is op eigen risico. Bij pech onderweg heeft Vogelbescherming niet de mogelijkheid u direct te helpen. De fietsen zijn voorzien van een bandenplakset en handpomp.

 

Reserveren fietsen

U kunt als lid van Vogelbescherming de fiets(en) reserveren door contact op te nemen met de receptie@vogelbescherming.nl of door te bellen met 030-6937799. Geeft u s.v.p. aan om hoeveel personen het gaat en welke dag u hiervan gebruik wilt maken. Bij het ophalen van de fiets(en) verzoeken wij u uw ledenpas en een kopie van uw legitimatie (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart) mee te nemen.

Openingstijden Winkel

Onze winkel is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 – 17.00 en op zaterdag van 10.00 – 16.00 uur. Op zondag en maandag is de winkel gesloten.