Werkomgeving

Vogelbescherming bestaat uit een club van professionals die zich elke dag hard werkend en met plezier inzetten voor ons nationale en internationale beschermingswerk, voor grote projecten die we vaak in samenwerking met andere partners uitvoeren.

Bij Vogelbescherming werken rond de 90 medewerkers, verdeeld over drie afdelingen: Bescherming, Communicatie en Bedrijfsvoering. Deze drie afdelingen werken intensief met elkaar samen in alle projecten.

Informeel

Vogelbescherming heeft een informele cultuur en bestaat uit een hechte groep mensen die met zich vol overgave inzetten voor de natuur, ieder vanuit haar of zijn vakgebied. Iedereen kan zichzelf zijn, we doen niet aan vervelende politieke spelletjes. Elke twee weken bespreken we 's ochtends met z’n allen de belangrijkste nieuwsitems, we zijn heel goed in het delen en vieren van successen! Maar mindere momenten blijven niet onbesproken. Iedere medewerker krijgt de kans om iets te vertellen.

Korte lijnen

Vogelbescherming streeft ernaar professionals een uitdagende werkomgeving te bieden. Alle medewerkers hebben veel vrijheid in het uitvoeren van hun werk, tegelijkertijd bevorderen wij samenwerking en duidelijke overlegstructuren. Vogelbescherming is een platte organisatie waarin de lijnen heel kort zijn.

Vogelbescherming in het kort

Meer weten over waar Vogelbescherming voor staat en wat we doen?

 

Onze missie

Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland en wereldwijd. Samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. Zo dragen we bij aan het behoud van de natuur en aan een leefbare wereld.

Bekijk hier onze missie en visie

Onze strategie

Vogelbescherming is onderdeel van Birdlife International. Een mondiaal netwerk van partners die gezamenlijk optrekken in het beschermen van vogels en hun leefomgeving. We werken volgens het principe van ‘science based conservation’. Dit betekent dat kennis en het opdoen van nieuwe kennis voor ons belangrijk is.

Bekijk hier onze strategie

Gerelateerde items