Navigatie overslaan

Tuinvogeltelling

Huismus / Shutterstock

Iedere vogel telt!

De Nationale Tuinvogeltelling is het grootste citizen science project van Nederland. Vogelbescherming organiseert de telling samen met Sovon Vogelonderzoek Nederland. De Nationale Tuinvogeltelling levert een momentopname van de aantallen vogels die in Nederlandse tuinen aanwezig zijn. In combinatie met de resultaten van andere jaren en met andere tellingen levert dit een beeld van de ontwikkelingen in het belang van tuinen voor vogels.

Tuinvogels

Word Actielid van Vogelbescherming

Word Actielid

Genieten van vogels en vogels beschermen gaan natuurlijk samen. In de tuin bij de voedertafel, in het veld met een kijker: vogels kijken is fascinerend, spannend en soms ontroerend. Maar zonder onze bescherming redden ze het niet.

Helpt u mee? Voor maar 5 euro bent u 6 maanden actielid. Uw lidmaatschap stopt vanzelf.

 

Ja, ik word actielid

Mijn tuin een vogelparadijs

Wordt u ook zo blij van vogels in uw tuin of op uw balkon? Hangt u wel eens een vetbolletje voor ze op? U kunt nog meer doen. Doe de gratis Postcode Vogelcheck en ontdek welke vogels in uw buurt leven en hoe u deze vogels kunt helpen.

Postcode Vogelcheck

Persoonlijk tuinadvies

Maak eens een afspraak met een Tuinvogelconsulent van Vogelbescherming. Die geeft persoonlijk advies op maat over hoe u uw tuin of balkon inricht. Leden van Vogelbescherming krijgen korting.

zoek een tuinvogelconsulent in uw buurt