Schrijfwedstrijd

De inzendtermijn voor de schrijfwedstrijd is verstreken. Het is helaas niet meer mogelijk om een verhaal in te sturen.

De winnaar van de Meet & Greet met Hans Dorrestijn heeft bericht gehad. De winnaars van de 2e en 3e prijs krijgen begin december bericht en hun prijs thuisgestuurd. Alle drie de winnaars worden bekend gemaakt in het decembernummer van Vogels.

Je vergeet hem nooit meer: die absoluut unieke ervaring. Een vogel en jij. Of waren het vogels - meervoud? Je hebt er misschien nog een notitie over. Of zelfs meer dan een paar regels. We dagen je uit: geef die herinnering een voetstuk. Een podium wellicht. Het verhaal is al klaar. Het zit in je hoofd. Het moet er alleen nog uit. Aan tafel dus! En schrijven!

 

De hoofdprijs is de publicatie van je verhaal in vogels-5 2017 én een Meet&Greet met schrijver-cabaretier en eeuwig student vogelen

Hans Dorrestijn.

Nevenprijs 1:
Een mooie verrekijker uit de befaamde Vogelbescherming shop.

Nevenprijs 2:
Een stevige stapel heerlijke vogelboeken, aangeboden door onze vrienden van KNNV Uitgeverij in Zeist.

 

Wedstrijdvoorwaarden
en wijze van deelnemen

De opdracht is simpel maar niet makkelijk: schrijf je mooiste vogelbeleving in niet meer dan 350 woorden op. Criteria die de jury hanteert bij de beoordeling van de Zeer Korte Verhalen zijn:

  1. Het schrijfsel moet pakkend en origineel zijn,
  2. Spelling en grammatica dienen (vrijwel) foutloos te zijn,
  3. Stilistisch moet het werk hoog scoren.
  • Noteer alvast 20 september als de Meet&Greet met Hans Dorrestijn. Je mag een introducé meenemen. We lunchen met elkaar in het panoramarestaurant bij natuurgebied De Blaauwe Kamer en gaan daarna onder aanvoering van vogelexpert en vogels-redactielid Ruud van Beusekom de natuur in.
  • Let op! De uitslag van de wedstrijd wordt op 1 september door de jury vastgesteld. De hoofdprijswinnaar wordt diezelfde dag telefonisch op de hoogte gebracht.
  • De winnaars van de nevenprijzen krijgen hun prijs thuisgestuurd.
  • Er gelden voor deze wedstrijd Algemene Voorwaarden.

De jury bestaat uit Caspar Janssen, zwervend columnist van de Volkskrant en vier redactieleden van vogels: Nadja Jansma, Kirsten Dorrestijn, Idde Lammers en René de Vos.

Een vraag over deze wedstrijd?

het Servicecentrum, Vogelbescherming Nederland
030 - 69 37 700
Neem contact met mij op