Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Zangvogels rond Kasteel Groot Horloo

Kom genieten van de lente vol zangvogels op en rondom Kasteel Groot Horloo! Op de grens van Ermelo en Harderwijk ligt een kasteel dat in 2009 is voltooid, met een stevige knipoog naar de middeleeuwen. Ons kasteel is prachtig gelegen op een van de oudste uitlopers van de Veluwe. In dit bosrijke gebied met een park rondom het kasteel wonen onze buren: een twintigtal zangvogels die in mei en juni druk zijn met elkaar en hun nakroost.

Onder de houten toren op het kasteelplein nestelen tientallen boerenzwaluwen, spreeuwen en mussen voeren het hoogste woord op het plein waar ze kunnen badderen en drinken uit de beide, klaterende fonteinen. En in het park, om het kasteel heen horen en zien we ze vrijwel dagelijks:

De zanglijster, merels, tjiftjafs, boomklevertjes, roodborstjes, fitis, kool- en pimpelmezen, houtduiven, sperwers, buizerds, torenvalkjes, soms horen we de nachtegaal, de tuinfluiter, vuurgoudhaantjes... Iedere dag zijn zwartkoppen, , boomkruiper, koperwiek, vlaamse gaaien, eksters, gekraagde roodstaart, winterkoninkjes, staartmezen. Wat verderop de groenlingen en vinken en af en toe hoor je de bonte specht aan het werk. Kortom: een geweldig koor met verschillende jubelzangen.

Heb je zin om met ons mee op ontdekkingstocht te gaan? Wij, Dick en ik, Elise, weten genoeg over het landschap waarin we dagelijks buiten zijn, van de vogels om ons heen, om samen met jou een mooie excursie te beleven. De weersverwachting zien er zonnig uit, alleen wel een beetje koud met 12-15 graden.

Ben je een ervaren vogelaar? Van harte welkom om je kennis en wijsheid met ons en je mede-excursieleden te delen. Begin je nog maar net met vogels kijken? Kom, geniet vooral van wat je hoort en ziet en leren kunt van anderen.

De excursie beslaat circa 2,5 tot 3 kilometer wandeling over (in principe) goed begaanbaar terrein. Je kunt de auto parkeren op de parkeerplaats bij Groot Horloo. Meld je bij aankomst op het plein van kasteel Groot Horloo. 

Foto bonte vliegenvanger - Dirk Hilbers

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Zangvogels, vogelgeluiden

Doelgroep

Alle leeftijden

Startpunt


Meld je bij aankomst op het plein van kasteel Groot Horloo. Parkeren kan daar vlakbij: Kasteel Groot Horloo te Ermelo, Postcode 3853 ML, Horster-Engweg uitrijden tot aan Kasteel Groot Horloo, rechts. parkeren. Kom je van de andere kant, de Horloseweg: dan is de parkeerplaats aan je linkerhand. Er gaat vanaf Station Ermelo om 9.14 u een buurtbusje (lijn 501) richting Kasteel Groot Horloo. Aankomsttijd 9.21 uur. Graag melden per email of je van deze vervoersoptie gebruik gaat maken.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Afhankelijk van wat we zien en horen duurt de excursie circa 2 uur. We vinden het leuk om met jullie bij 't Zomernest aan de nabijgelegen Julianalaan af te sluiten met een drankje en samen de balans op maken welke vogels we hebben gezien en gehoord. (NB: Kosten NIET inbegrepen bij deze excursie!)

Toegankelijk met rolstoel

Ja
Vlak terrein (park met begaanbaar pad), verharde weg, kasteelbrug (iemand nodig om de rolstoel omhoog te duwen!)

Kosten

Nee
Geen parkeergeld, neem wel contant geld mee of een pinpas om (eventueel) een consumptie af te kunnen rekenen bij 't Zomernest.

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten